avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Activitate catalinsimion

Activitate catalinsimion

Buna ziua,
La locul de munca un coleg cu care am avut frecvent dispute in trecut (in scris, emailuri pe care inca le am) a fost promovat ca sef de departament iar acum face abuzuri periodic. Cum pot proceda in aceasta situatie?
Va multumesc mult pentru sfat si promptitudine. Marturia celor sase colegi care au fost de fata este considerata dovada? Nu am inregistrari video sau audio daca la asta va referiti.
Buna ziua,
In cadrul unei discutii la locul de munca, unul dintre colegii de departament m-a acuzat ca nu-mi fac treaba si ca sunt nebun (vorbea despre afectiuni psihice).
Am incercat sa rezolv pe cale amiabila rugandu-l sa argumenteze dar a refuzat.
Am anuntat departamentul de resurse umane dar as vrea sa stiu daca il pot da in judecata pentru acuzatiile aduse. Nu ma intereseaza castigurile materiale ci doar ca D-lui sa justifice ceea ce a spus si daca nu are argumente sa-si ceara scuze.
Multumesc
Buna ziua,
De 3 luni sunt sunat aproape zilnic de un individ care pretinde ca suna in numele unei companii de brokeraj. Desi i-am explicat ca nu sunt interesat de oferta si l-am rugat sa stearga numarul meu din baza de date tot insista iar la ultimele apeluri chiar a inceput sa foloseasca un limbaj inadecvat unui agent de vanzari. Mi-am luat libertatea de a-mi inregistra convorbirile telefonice cu dansul. Pot folosi inregistrarile ca dovada pe langa reclamatia facuta la sectia de politie sau incalc chiar eu legea avandu-le? Nu am reusit sa aflu cautand pe cont propriu pt ca legea pare a fi destul de ambigua in acest sens la noi. Mentionez ca l-am avertizat intr-una din ultimele convorbiri ca inregistrez si se pare ca nu i-a pasat.
Fiind persoane foarte amabile (sau cel putin asa par), dansii s-au ocupat de tot, eu neavand mai deloc timp liber. Avand in vedere ca banca mi-a acordat creditul iar dezvoltatorul si-a primit banii, presupun ca au primit toate documentele mai sus mentionate. Va multumesc mult pentru raspuns si va urez o zi cat mai frumoasa!
Buna ziua,
Am achizitionat o casa nou construita in comuna Chiajna, direct de la dezvoltator.
In acest moment eu detin doar actul de vanzare cumparare. Ce alte documente ar trebui sa le cer dezvoltatorilor? Ce documente au obligatia sa-mi furnizeze? Mentionez ca am facut credit ipotecar pentru o parte din costul total al casei.
Multumesc anticipat!
@gabrielaC5 Am citit si eu articolul acesta dar eu am intrebat ce are dreptul sa raspunda fostul angajator nu ce are dreptul sa intrebe potentialul angajator. Are dreptul legal sa spuna "Gigel nu se descurca prea bine cand muta paletii de la un raft la altul" sau doar "Gigel in cadrul companiei noastre se ocupa cu mutatul paletilor"? Parerea mea este ca opinia (de cele mai multe ori personala si subiectiva) a unei persoane de la HR sau a unui director, etc. nu ar trebui sa-mi afecteze sansa la angajare intr-o alta companie.
Buna ziua,
Fostul angajator are dreptul sa emita opinii personale/profesionale negative despre prestatia fostului angajat atunci cand este contactat de HR-ul noului angajator? Are dreptul sa emita opinii personale de orice fel sau trebuie sa descrie obiectiv activitatile desfasurate de fostul angajat?
Cu stima,
Catalin Simion