avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire si Inregistrarea propriilor convorbiri ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire si Inregistrarea propriilor convorbiri telefonice

Buna ziua,
De 3 luni sunt sunat aproape zilnic de un individ care pretinde ca suna in numele unei companii de brokeraj. Desi i-am explicat ca nu sunt interesat de oferta si l-am rugat sa stearga numarul meu din baza de date tot insista iar la ultimele apeluri chiar a inceput sa foloseasca un limbaj inadecvat unui agent de vanzari. Mi-am luat libertatea de a-mi inregistra convorbirile telefonice cu dansul. Pot folosi inregistrarile ca dovada pe langa reclamatia facuta la sectia de politie sau incalc chiar eu legea avandu-le? Nu am reusit sa aflu cautand pe cont propriu pt ca legea pare a fi destul de ambigua in acest sens la noi. Mentionez ca l-am avertizat intr-una din ultimele convorbiri ca inregistrez si se pare ca nu i-a pasat.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:04, 1 Octombrie 2015
Pentru ca plangerea penala sa aiba toate elementele necesare,ar trebui sa explicati si in ce consta temerea pe care o aveti, datorata hartuirii telefonice (Art.208 Cod Penal).
Este posibil ca persoana insistenta sa lucreze chiar sub "umbrela" companiei de brokeraj si atunci cand a fost instruit cum trebuie sa convinga potentiali clienti, sa fi retinut ca trebuie sa fie agresiv si nu persuasiv in comunicare.
Poate ca amabilitatea dvs. este interpretata in sensul "l-am convins pe jumatate". Pentru protectia personala, la urmatorul apel, raspundeti scurt: "nu ma intereseaza" si inchideti telefonul.
Daca va mai suna, anuntati-l ca trebuie sa evacueze complet sediul in termen de doua ore, altfel nu sunteti responsabil pentru ce va urma acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire telefonica gukkkk gukkkk Cam ce cerinte trebuie sa aiba o cauza ca sa fie considerate hartuire, daca o persoana te suna cu nr. ascuns. Cam cate zile rand. Cam cate apeluri/sms-uri ... (vezi toată discuția)
Hartuire telefonica de catre un posibil cumparator franciscb franciscb Buna seara, Va adresez o intrebare: pe ce baza legala (apeluri telefonice inregistrate/SMS etc) se poate depune o plangere/sesizare impotriva unei ... (vezi toată discuția)
(cum) pot afla cine ma suna noaptea cu nr. secret? xuser xuser Pot sa aflu cine ma suna noaptea cu nr. ascuns? precizez ca nu ma ameninta sau din astea, pur si simplu ma suna. Incalca ceva lege daca ma suna ... (vezi toată discuția)