Buna ziua,
De 3 luni sunt sunat aproape zilnic de un individ care pretinde ca suna in numele unei companii de brokeraj. Desi i-am explicat ca nu sunt interesat de oferta si l-am rugat sa stearga numarul meu din baza de date tot insista iar la ultimele apeluri chiar a inceput sa foloseasca un limbaj inadecvat unui agent de vanzari. Mi-am luat libertatea de a-mi inregistra convorbirile telefonice cu dansul. Pot folosi inregistrarile ca dovada pe langa reclamatia facuta la sectia de politie sau incalc chiar eu legea avandu-le? Nu am reusit sa aflu cautand pe cont propriu pt ca legea pare a fi destul de ambigua in acest sens la noi. Mentionez ca l-am avertizat intr-una din ultimele convorbiri ca inregistrez si se pare ca nu i-a pasat.
Pentru ca plangerea penala sa aiba toate elementele necesare,ar trebui sa explicati si in ce consta temerea pe care o aveti, datorata hartuirii telefonice (Art.208 Cod Penal).
Este posibil ca persoana insistenta sa lucreze chiar sub "umbrela" companiei de brokeraj si atunci cand a fost instruit cum trebuie sa convinga potentiali clienti, sa fi retinut ca trebuie sa fie agresiv si nu persuasiv in comunicare.
Poate ca amabilitatea dvs. este interpretata in sensul "l-am convins pe jumatate". Pentru protectia personala, la urmatorul apel, raspundeti scurt: "nu ma intereseaza" si inchideti telefonul.
Hartuire telefonica
gukkkk
Cam ce cerinte trebuie sa aiba o cauza ca sa fie considerate hartuire, daca o persoana te suna cu nr. ascuns.
Cam cate zile rand. Cam cate apeluri/sms-uri ... (vezi toată discuția)