avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate maria0202

Activitate maria0202

Multumesc mult de raspuns! As mai avea o intrebare ....in luna in care minorul sta la tata acesta trebuie sau nu să plătească pensia alimentara?
În urma cu 5 ani ca urmare a divorțului minorului i s-a stabilit la mine iar exercitarea autorității părintești in comun si acel program de vizita standard 2 weekenduri pe luna cate o săpt in vacante si luna august la tata. Intre timp ca urmare a unei alte hotărâri am obținut exercitarea autorității părintești in exclusivitate. Intrebarea este sunt obligată să respect acel program de vizita sau il mai pot modifica? Nu vreau sa întrerupt legatura dintre minor si tata
multumesc din cate stiu datoriile depasesc valoarea imobilului. sunt datorii la intetinere castigate in tribunal executari silite oentru diverse credite.
deci sa inteleg ca perd si casa pusa la schimb si imobilul si am sanse sa raman cu datorii?
multumesc de raspuns.... problema e ca din cate stiu sunt foarte multe executari silite pe acel imobil(datorii la intretinere castigate in instanta si altele) in cazul asta cum se procedeaza?
in urma cu un an am incercat un schimb de imobile cu o persoana neserioasa care a luat diferenta(3500 euro) si apoi a intrat la puscarie din diverse motive. imobilul este pe numele fiilui sau minor acesta prezentand la notar o curatela. hotararea tribunalului fiind:
"Admite in parte acţiunea formulata de reclamantele X in contradictoriu cu pârâtul Y , PRIN REPREZENTANT LEGAL Z. Obliga pârâtul la îndeplinirea obligaţiei de a face instituita in sarcina sa conform celor menţionate in cadrul promisiunii bilaterale de vânzare cumpărare de schimb de imobile încheiata la data de 17.09.2015 la BNP . Respinge capătul de cerere referitor la plata daunelor interese. Obliga pârâtul la plata sumei de 20 lei de lei cu titlu de cheltuieli de judecata reprezentate de taxa de timbru către reclamantele X . Cu apel in 30 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusa la Judecătoria "
imi poti explica va rog ce inseamna? am vreo sansa sa imi recuperez banii?
multumesc de raspuns.....cui ar trebui sa ma adresez?
sunt divortata de aproape 3 ani prin acord de mediere(custodie comuna). fostul sot nu respecta nimic din hotararea de divort nici program de vizita, pensia alimentara o plateste o luna da doua nu, isi aduce aminte cam o data pe luna ca vrea sa ia minora(5 ani) iar atunci cu scandal injurii si amenintari si nu dureste sa respecte programul minorei(sambata are cursuri de inot si nu vrea sa o duca). mentionez ca sunt cadru didactic stau in chirie si cu toate astea platesc gradinita de stat minorei 5 cursuri optionale si concursuri la care are 5 diplome de premiul I si 2 medalii. cum ar trebui sa procedez sa il fac sa inceteze cu amenintarile si jignirile si sa il fac sa respecte hotararea judecatoreasca.
multumesc!
buna seara sunt mama unei fetite in varsta de 4 ani am divortat de tatal fetei in septembrie .2013 prin acord de mediere in care am fost de acord sa am custodie comuna asupra fetei cu fostul sot iar domiciliul minorei fiind la mine. de asemenea am fost de acord cu programul standard de vizita 2 weekenduri pe luna o sapt in vacanta de iarna una in cea de primavara si luna august sa stea la fostul sot
acesta din martie nu a mai luat fata deloc iar acum m-a anuntat ca vine in tara si vrea sa stea fata la el 3 saptamani.....pe motiv ca "are dreptul"
eu nu prea cred ca are acest drept si as dori sa stiu cum ar trebui sa procedez si daca chiar are acest drept....
va multumesc