avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mai trebuie respectat programul de vizită a minorului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mai trebuie respectat programul de vizită a minorului dacă am obținut exercitarea autorității părintești exclusive?

În urma cu 5 ani ca urmare a divorțului minorului i s-a stabilit la mine iar exercitarea autorității părintești in comun si acel program de vizita standard 2 weekenduri pe luna cate o săpt in vacante si luna august la tata. Intre timp ca urmare a unei alte hotărâri am obținut exercitarea autorității părintești in exclusivitate. Intrebarea este sunt obligată să respect acel program de vizita sau il mai pot modifica? Nu vreau sa întrerupt legatura dintre minor si tata
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:38, 14 August 2018
Nu are legătură una cu alta.Exercitarea autorităţii părinteşti vă scuteşte de milogeala pentru acord de ieşire din ţară cu minorul şi la întocmirea paşaportului minorului, în rest, programul de vizită e sfânt, Dacă doriţi modificarea programului, o puteţi face numai prin acţiune în instanţă şi nu există nici o garanţie că se va modifica ceva.
Multumesc mult de raspuns!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Programul stabilit pe cale judecatoreasca trebuie sa il respectati pentru ca altminteri tatal va poate face plangere pentru savarasirea infractiiunii prev de art.379 al.2 c.pen - nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.
Orice modificare a programului se poate face fie prin intelegerea parintilor, fie pe cale judecatoreasca cand nu exista intelegere.
Oricum pentru modificarea programului pe cale judecatoreasca este necesar sa existe imprejurari noi care nu au fost avute in vedere la stabilirea initiala a acestuia.
Multumesc mult de raspuns! As mai avea o intrebare ....in luna in care minorul sta la tata acesta trebuie sau nu să plătească pensia alimentara?
Daca in hotararea judecatoreasca nu este exceptata acea luna de la plata pensiei, atunci trebuie sa plateasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O amică a fost părăsită de partener după ce a aflat e însărcinată. poate să ceară pensie de întreținere? Xm3n Xm3n O amica a fost parasita de partener dupa ce el a aflat e insarcinata.poate ea sa ceara pensie alimentara? (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti Evghenia Evghenia Buna ziua. Ma numesc Evghenia am divortat si am cistigat copilul dar cu custodie comuna , tatal a fost obligat sa plateasca o suma de intretinere in favoarea ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna Zapezica Zapezica La custodie comuna cat timp petrece cu mama și cât cu tata copilul... Legal (vezi toată discuția)