avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Admite in parte actiunea-explicare hotarare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Admite in parte actiunea-explicare hotarare

in urma cu un an am incercat un schimb de imobile cu o persoana neserioasa care a luat diferenta(3500 euro) si apoi a intrat la puscarie din diverse motive. imobilul este pe numele fiilui sau minor acesta prezentand la notar o curatela. hotararea tribunalului fiind:
"Admite in parte acţiunea formulata de reclamantele X in contradictoriu cu pârâtul Y , PRIN REPREZENTANT LEGAL Z. Obliga pârâtul la îndeplinirea obligaţiei de a face instituita in sarcina sa conform celor menţionate in cadrul promisiunii bilaterale de vânzare cumpărare de schimb de imobile încheiata la data de 17.09.2015 la BNP . Respinge capătul de cerere referitor la plata daunelor interese. Obliga pârâtul la plata sumei de 20 lei de lei cu titlu de cheltuieli de judecata reprezentate de taxa de timbru către reclamantele X . Cu apel in 30 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusa la Judecătoria "
imi poti explica va rog ce inseamna? am vreo sansa sa imi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:53, 1 Iunie 2016
bliga pârâtul la îndeplinirea obligaţiei de a face instituita in sarcina sa conform celor menţionate in cadrul promisiunii bilaterale de vânzare cumpărare de schimb de imobile încheiata la data de 17.09.2015 la BNP

Se va perfecta contractul de vanzare-cumparare.

Nu a operat rezolutiunea antecontractului, in sensul de a fi restituit dublul avansului dat.

multumesc de raspuns.... problema e ca din cate stiu sunt foarte multe executari silite pe acel imobil(datorii la intretinere castigate in instanta si altele) in cazul asta cum se procedeaza?
Cumpărătorul preia apartamentul cu toate datoriile, astfel după ce intrați în posesia imobilului veți achita și toate datoriile până la zero, așa este reglementat în lege, și notarul va specifica asta în contractul de vânzare-cumpărare.
E vorba de datoriile la întreținere. Dacă ar avea ipotecă sau sechestru nu l-ați putea cumpăra/schimba.
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2016
Dapix, utilizator
multumesc din cate stiu datoriile depasesc valoarea imobilului. sunt datorii la intetinere castigate in tribunal executari silite oentru diverse credite.
deci sa inteleg ca perd si casa pusa la schimb si imobilul si am sanse sa raman cu datorii?
Acest risc exista daca puneti in executare hotararea respectiva,daca situatia este cum a fost expusa de dvs. mi se pare mai avantajos ptr.dvs,sa renuntati la schimb, pierdeti cei 3500 euro si ramaneti in casa actuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras carte funciara daniel_fergusson daniel_fergusson Va rog, poate ca cineva imi poate explica partea a 2a din extrasul de cartea funciara: A. Partea I. DESCRIEREA IMOBILULUI \"Unitate individuala\" Se ... (vezi toată discuția)
Somatie imobiliara ContSters450941 ContSters450941 Buna seara Sotul meu detine un apartament dinaintea casatoriei, anul aceasta l-a scos la vanzare, s-a gasit un posibil cumparator s-a facut un act notarial de ... (vezi toată discuția)
Anulare acte frauduloase-jurisprudenta- rodica_post rodica_post TRIBUNALUL TULCEA Dosar nr. 1792/88/2007 SECTIA CIVILA, COMERCIALA SI CONTENCIOS ADMINISTRATIV Sentinţa Civilă nr. 369 ªedinţa publică de la 05 martie ... (vezi toată discuția)