avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie imobiliara

Buna seara
Sotul meu detine un apartament dinaintea casatoriei, anul aceasta l-a scos la vanzare, s-a gasit un posibil cumparator s-a facut un act notarial de promisiune bilaterala pe 2 luni cu avans si diferenta prin credit ipotecar, s-a prelungit pentru inca o luna. A expirat creditul nu l-a obtinut, urmand sa-i restituim avansul la vanzarea imobilului care inca este in proprietatea sotul.Respectivul cumparator a pus notare cu ipoteca pe apartament la ocpi, si mai nou sotul a primit somatie si instiintare de proprire pe salariu.Dupa o luna ne trezim si cu o somatie pe imobil.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Noi avansul la randul nostru am arvunit un apartament deci exclus sa-l avem fizic.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters450941 , utilizator 15:06, 16 Decembrie 2017
Trebuie sa-i dati banii inapoi cat de repede sa nu ajungeti la executare .(daca in promisiunea bilaterala nu este stipulat concret ca avansul se restituie doar cand reusiti dvs sa vindeti apartamentul.) Oricum nu puteti sa-l vindeti cu somatie si ipoteca ca sarcini in CF
Buna ziua
Multumesc
Nu este stipulat asa ceva in promisiune dar nici banii nu-i avem ca si noi la randul nostru am dat avans la alt imobil, eram ca piesele de domino iar acest lucru cumparatorul il stia.
cu imobilul cu pricina avem o alta promisiune bilaterala cu termen de 2 ani,promisiune facuta la expirarea primei promisiuni.
Noul cumparator are de suferit?
Multumesc anticipat

"noul cumparator" nu poate cumpara pana nu se radiaza sarcinile din CFul apartamentului.Cine cumpara apartament cu ipoteca si somatie?
Banii pe avans daca nu-i restituiti veti fi executat silit daca suma e mai mare de 10000 lei.Nu intereseaza pe nimeni ca nu aveti banii,( puteti face un credit .) Oricum nu puteti vinde pana nu achitati datoria si ridica sarcinile din CF. Riscati sa vi-l scoata la licitatie executorul. Nu va jucati cu focul!
Multumesc pentru raspuns
Nu vrem sa ne jucam cu focul, promisiunea este facuta in luna august iar somatia este din noiembrie.
Sotul are deja poprire pe salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare-cumparare ancutzahofer ancutzahofer Buna ziua, Un prieten de al meu trece printr-o situatie dificila. La inceputul anului a incheiat o promisiune de vanzare-cumparare ptr. un apartament de 2 ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vânzare-cumpărare garsonieră. cum procedez ca să mă asigur că nu rămân fără avans, sau că o vinde altcuiva? andreicristi andreicristi Buna ziua, doresc sa achizitionez o garsoniera, iar proprietarul doreste sa facem un antecontract de v-c si sa-i ofer o suma avans, toate acestea la notar. In ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare apartament neli_rebe neli_rebe am incheiat o promisiune bilaterala v-c si la data cand am incheiat-o nu am pus termen pt trimitere acte necesare obtinerii creditului bancar (prima casa), ... (vezi toată discuția)