avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Activitate geovdo

Activitate geovdo

1 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergi la un avocat adevarat de divorturi, Nu stiu daca observi dar raspunsurile de aici sunt emotionale mai mult decat legale. Sa nu uitam ca toate bunurile sunt la comun in timpul casatoriei si pt ca sotia a avut un salariu mic sau deloc e un avantaj foarte mare.

(2) Când cererea a fost admisă numai în parte, judecătorii vor stabili măsura în care fiecare dintre părți poate fi obligată la plata cheltuielilor de judecată. Dacă este cazul, judecătorii vor putea dispune compensarea cheltuielilor de judecată.


Ea cere 80%, cea ce mi se pare nerezonabil si daca ai un avocat bun poti scade acel procent, astfel nu va fi considerat ca ea a castigat si posibil se va ajunge ca fiecare sa isi suporte chieltuielile de judecata.

Din nou, ignora tot thread-ul asta, ia-ti un avocat de divorturi bun. Mult succes!
Răspuns la discuția Firma IT, plafon TVA
Contabila. Care a spus daca firma devine platitoare de TVA va trebui pentru toate tarile in factura emisa va trebui sa contina TVA.

Imi poti da un link cu un articol in codul fiscal unde e reglementat ce tocmai mi-ai spus ? Multumesc.
Răspuns la discuția Firma IT, plafon TVA
@ioanbutariu Da, sunt persoane juridice din US si Canada.
Buna ziua,

Am o firma de consultanta IT cu clienti in US si Canada. Firma este neplatitoare de TVA si si cu 3% impozit.

In curand ajung plafonul de ~65000E in care trec ca platitor de TVA. Exista posibilitatea de a evita aceata trecere la platitor de TVA ?

Nu vad cum ar functiona, clientii mei sa plateasca un extra de 24% e foarte greu sa renegociez contractele cu ei vechi de un an, deci eu va trebui sa acopar aceste costuri. Pe de alta parte, eu nu am chieltuieli foarte mari, sunt foarte infime, nu am de unde sa recuperez acest 24%.

Buna ziua,

Am un PFA cu care mi-am inceput prima afacere in domeniul IT. Anul trecut m-am mutat din orasul unde era deschis PFA-ul si am deschis un S.R.L. Profitul meu in anii trecuti pe PFA era undeva la 30.000 ron pe an.

Problema a inceput cand m-am mutat, nu am inchis PFA-ul si nici nu am depus estimarea, astfel ei au decis sa imi estimeze in raport cu anii trecuti.

Cu toate ca eu nu am mai avut activitate pe acel PFA, chiar a fost pe minus pentru ca am platit impozitele pe anul precedent acum mi-au pus poprire pe conturile personale si vor suma de 6.000 lei. Mentionez ca mai devreme am depus la banca intr-un cont personal pt a imi achita facturile 1.100 lei si au disparut.

Cum pot ridica acesta poprire si recupera acei 1.100 lei pe care i-am depus nestiind de acest sechestru ?