avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Activitate malinap

Activitate malinap

Buna ziua, am un dosar penal pentru furt din magazin si din cate am inteles o sa primesc solutionare de netrimitere in judecata. Insa din decembrie 2014 nu am primit nimic pana acum. Am fost acceptata la facultate in strainatate si trebuie sa plec din tara in iulie, daca nici pana atunci nu primesc nimic, pot pleca, pot aparea probleme? Multumesc.
Răspuns la discuția Furt din magazin
NU vor sa retraga plangerea. Imi cer scuze am editat gresit. Ce pot face ? Sunt sanse sa scap fara a avea trecut in cazier ?
Am fost la magazin si mi-au spus ca NU vor sa retraga plangerea.
Deci, exista posibilitatea sa fiu trimisa in judecata ? Cum ma impac cu magazinul ?
I-am spus atunci politistului ca as vrea sa fac asta dar a zis ca nu mai am ce sa fac.
Comunicarea o primesc prin posta, nu? In cat timp ar trebui sa o primesc ?
Buna seara, in decembrie am sustras din magazin doua coliere in valoare de 111 lei. Regret enorm ceea ce am facut, nu am gandit pe moment. Produsele au fost inapoiate, am recunoscut fapta.Am intrebat bodyguard-ul ce o sa patesc si mi-a spus ca nimic.
Am fost dusa la politie si mi s-au luat amprente. Nu stiam cat de grav este ceea ce am facut.
Pentru ca prima data refuzasem sa dau declaratie, am revenit a doua zi si am vorbit cu politistul care se ocupa de caz. Si-a dat seama ca regret enorm si a spus ca nu promite nimic dar incearca sa vorbeasca cu procurorul. A fost foarte cumsecade.
De atunci nu am mai auzit nimic, a trecut o luna jumate. Urmeaza sa imi depun dosarul la facultate in strainatate si nu stiu ce sa fac. E posibil sa am trecut in cazier ?
Mentionez ca nu am antecedente !
Va trebui sa si muncesc acolo, iar cu cazierul patat... nu prea mai are rost sa aplic.
Astept raspuns va rog.
Răspuns la discuția Furt din magazin, dosar penal
Am fost la politie pentru declaratie si a zis ca nu se poate, ca poate la judecatorie sa merg sa fac asta.
Mai am doua nelamuriri.
Din cate am inteles citind pe ici-colo, citatia trebuie predata personal + semnatura mea. Asa este ?Sau se lasa pur si simplu in cutia postala ?

De asemenea, cand primesc solutia de care a dispus procurorul, o primesc prin citatie ? Citatia nu este doar pentru a instiinta inculpatul ca trebuie sa se prezinte in instanta ?
Parintii mei sunt despartiti, as prefera sa vina la mama, nu la adresa de buletin unde sta tatal. Cat despre sa nu vada parintii, da, as prefera sa nu vada niciunul. Au prea multe probleme pe cap ei, ca sa ii supar cu prostia pe care am facut-o.
Pot face cumva ca instintarea care vine prin posta sa vina la o alta adresa si nu cea din buletin ?