avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Activitate redjohn

Activitate redjohn

Răspuns la discuția Luare de mita
intradevar, denuntul micsoreaza limitele de pedeapsa la jumatate.
dar dincolo de juridic ridica serioase probleme de constiinta
Răspuns la discuția Luare de mita
Eu nu sunt avocat totusi din cultura mea generala cred ca "recunoasterea" adica 320 ind 1 se poate face oricand pana la prima infatisare in fata instantei de judecata.
Prin urmare nu era o graba si a redus spre minim orice fel de plus pe care l ar fi putut aduce un avocat , prin reducerea la o singura strategie.
As mai adauga ca in NCP este posibila inclusiv intelegerea cu procurorul, mai ales daca probele sunt discutabile. Cred ca varianta asta pica in cazul in care am mers pe recunoastere.
Imi pare rau pt suferinta psihica prin care treceti. Un avocat bun nu face minuni, dar un avocat prost face dezastru. Parerea mea.
Va urez numai bine !

Nu poti folosi legea ev fiscale de pe vechiul cod in paralel cu legile mai favorabile pt delapidare si grup de pe noul cod.
Asa ca daca folosesti noul cod chiar daca s a prescris fapta de delapidare si grup, fapta de evaziune nu s a prescris intrucat s a intrerupt cursul prescriptiei prin inceperea urmarii penale.
Răspuns la discuția Complicitate la evaziune fiscala
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că infracţiunea de evaziune fiscală prevăzută în art. 9 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 241/2005, constând în evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, poate avea ca subiectiv activ nu numai administratorul de drept al societăţii, ci şi administratorul de fapt, deoarece legea nu condiţionează existenţa acestei infracţiuni de săvârşirea faptei de către o persoană care deţine o anumită calitate, cum este cea de administrator de drept al societăţii. (Decizia nr. 272 din 28 ianuarie 2013 pronunţată în recurs de Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect evaziune fiscală)
In ce conditii se poate atrage raspunderea penala pt asociatii unei firme radiate ?
Specific ca firma nu a fost subiectul nici unei inspectii fiscale sau control in timpul functionarii.