Buna seara, lucrez la o companie ca sofer si zilele trecute mi sa zis ca in ultimile luni am alimentat combustibil mai mult decat normalul pentu km parcursi. M-au pus sa platesc diferenta de combustibil dar stiind ca nu am nici o legatura cu ce imi spun ei am refuzat. Am cerut si un test poligraf in urma caruia mi sa comunicat rezultatul ca fiind "simulator" si ca totusi va trebui sa platesc mentionez ca am mai avut colegi care au trecut pe la poligraf si toturor li sa dat rezultatul pe loc doar mie mi sa comunicat dupa 4 zile si cand am ajuns la testare a intrat un reprezentant al firmei singur inauntru si dupa aprox jumatate de ora am fost chemat si eu,iar in restul cazurilor reprezentantul intra impreuna cu unul din colegii mei. Pe mine treburile astea ma duc cu gandul ca ar fi puput sa fie "aranjat" rezultatul de la inceput.Ce pot face in cazul asta pentru ca nu am furat nimic din companie csi nici nu am de gand sa platesc pentru ceva ce nu am facut si in plus e reputatia mea nu pot sa las lucrurile asa.
In contractul de munca nu este specificat nici un aspect care sa faca referire la asa ceva si nici nu am semnat vre-un act aditional care sa faca referire la asta
Buna ziua numele meu este daniel.m si am o nelamurire eu lucrez ca sofer pe autocamion si zilele trecute sa intamplat sa fiu in anglia si sa mi se taie prelata semiremorcii si sa mi se fure jumatate din marfa. Dimineata cand m-am trezit vazand ca am fost furat am chemat politia si am primit de la ei un proces verbal de constatare, ajungand la firma cu respectivul proces verbal conducerea firmei mi-a spus ca o sa trimita dosarul la cei de la asigurari, iar dupa cateva zile a venit si raspunsul precum cei de la asigurari despagubesc furtul mai putin contravaloarea francizei asigurarii care este de 1000 de euro si care ar trebui sa o platesc eu. Precizez ca eu ca sofer mi-am luat toate masurile de siguranta posibile asta insemnand antifurturi pe usile semiremorcii, lacat, chiar si bon de parcare fiind parcat intr-o parcare securizata. Mie nu mi se pare normal sa o platesc din moment ce indatorirea mea este sa imi iau toate masurile de precautie fapt care s-a si intamplat si in conditiile in care la angajare nu am semnat nici un act care sa faca referire la cele intamplate sau la metodele de deapagubire a marfii. As vrea sa stiu daca as merge in instanta as avea castig de cauza sau trebuie sa platesc cei 1000 de euro. Va multumesc.
cui ar trebui sa ma adresez daca in firma la care lucrez eu nu de dau concedii de odihna nu se platesc medicale,nu primim fluturasi de salar,muncim cu minim pe economie in acte si in mana primim cate 2000de ron mai avem si persoane care sunt in pensie si vin si la munca si mai si se mai si incaseaza sume de bani pentru care nu se emite nici un fel de hartie.Vreau sa stiu daca am vreo sansa in afara de instanta sa imi recuperez banii.Va multumesc.