avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela-n

Activitate mihaela-n

Răspuns la discuția Poprire pe cont personal
Multumesc mult!
Buna ziua!
Se da urmatoarea situatie: in 2009 eu si inca un asociat am infiintar un SRL (asociatul fiind tot un SRL). In toti acesti ani eu nu am activat deloc in aceasta firma (nicio factura, nimic), desi eu figurez ca administrator. Firma asociata a intrat in insolventa iar proprietarul ei este in inchisoare momentan. Insa in tot acest interval, firma asociata a adunat o datorie la Anaf de peste 10.000 lei, care datorita penalitatilor a ajuns momentan la 60.000 lei. Mie imi vin de 1 an incoace notificari de la Anaf cum ca trebuie sa platesc datoria iar azi am primit instiintare ca mi s-a facut poprire pe contul personal. Am fost la Anaf si au zis ca acum datoria a trecut pe CNP, deci, si daca ar prelua altcineva firma, tot eu as fi cel care trebuie sa plateasca datoria. Proprietarul firmei asociate refuza sa plateasca, astfel ca eu sunt cel tras la raspundere.
Pe contul personal imi intra in fiecare luna indemnizatia pentru copilul meu in varsta de 1 an. Bunuri doar pe numele meu nu am, doar impreuna cu sotia sau cu sora (50-50). Intrebarea mea este: au dreptul sa puna sechestru pe bunurile pe care le am la comun cu sotia si sora, pe banii de indemnizatie si alocatie? Mi s-a spus ca daca in termen de 2-3 luni nu se incepe plata se va merge pe sechestru de bunuri.
Ce pot face sa o scot la capat si sa imi protejez familia? Cum pot iesi din firma curat, cum pot scapa de datoria asta care nu imi apartine catusi de putin? Ce ma sfatuiti? Va rog mult, am nevoie de un sfat!
Multumesc!...
Buna ziua!
Am o intrebare in legatura cu indemnizatia copilului. Ne aflam intr-o situatie extrem de delicata si nu stim care sunt solutiile si optiunile noastre. Sunt insarcinata in 10 saptamani si nu am carte de munca (nu am fost angajata in ultimele 12 luni). Sotul este angajat de aproape 3 ani dar e trecut cu 2 ore pe zi cu minimum pe economie. Zilele acestea l-au trecut la 8 ore /zi tot pe minimum pe economie. In contextul acesta care ar fi suma de care am putea beneficia la indemnizatie (daca beneficiem) si daca s-ar merita sa adaugam pe cartea de munca o suma mai mare pentru a spori indemnizatia.
As dori sa stiu daca se calculeaza salarul net sau brut si daca se ia in considerare salarul de pe ultimele 6 luni sau ultimele 12 luni.
Va rog mult, am nevoie de un raspuns! Multumesc mult!
Buna ziua!
M-ar interesa care sunt procedurile necesare pentru a deveni Co-asigurat. Sotul meu lucreaza si plateste CAS, insa eu momentan nu lucrez. Ce acte trebuie depuse si unde pentru a deveni co-asigurat? Multumesc mult!
Buna ziua!
Am o mica nelamurire si as avea nevoie de cateva indicatii.
In urma cu 2 ani, parintii mei au facut un contract de donatie mie si fratelui meu avand ca proprietate imobilul unde locuiesc ei. Tatal meu mai are un copil din alta casatorie, si din cate am inteles este foarte interesat sa conteste actul de donatie cu toate ca nu a contribuit cu absolut nimic la construirea imobilului. Mentionez ca fratele vitreg are peste 18 ani si 2 copii. I s-a platit pensia alimentara pana la 18 ani. Ma intereseaza sa stiu daca se poate face o trecere de la actul de donatie la act de vanzare-cumparare mie si fratelui meu si daca exista vreo diferenta de bani care trebuie platita in transferul operatiunii.
De asemenea, ma intereseaza sa stiu daca se poate contesta actul de vanzare-cumparare si in contextul in care el nu a contribuit cu nimic la construirea imobilului ce drepturi poate avea?
Multumesc mult!
Răspuns la discuția executare silita
Multumesc pentru raspuns!
1. In ce consta instiintarea ca vor veni?
2. Cu cat timp inainte se face anuntul?
3. In contextul in care s-a eliberat o executare silita se urmareste poprirea pe cont sau se trece direct la executie?
4. Se pot efectua executari silite si in perioada sarbatorilor?
5. In contextul in care nu primest instiintarea si esti plecat de acasa, gasesc casa sparta sau nu? Aceste situatii ma intereseaza mai exact.
Ma intereseaza lucruri concrete, care sunt procedurile conform legii.
Multumesc mult!
Răspuns la discuția executare silita
momentan ii vin hartii de executare silita in care i se mentioneaza ca trebuie sa achite in termen de cateva zile datoria restanta. Bineinteles ca el nu se oboseste sa faca acest lucru. Sotia lui a vorbit cu avocatul de la care a venit ordinul cu executarea si i s-a spus ca ei doresc sa recupereze banii asadar vor merge intai pe poprire pe cont. Pe mine ma interesa daca pot pleca linistita de acasa si sa nu ma trezesc cu bunuri luate peste noapte. Mai concret, daca cumva ei vin si eu nu sunt acasa, pot intra cu forta? Multumesc mult pentru raspuns!
Buna!
Am o mare nelamurire si ma aflu intr-o situatie foarte delicata. De cativa ani stau in chirie la cineva, insa nu avem contract de inchiriere incheiat datorita faptului ca ei nu isi fac timp sa rezolve acest aspect. Pana momentan nu m-a deranjat acest aspect insa cred ca acum s-ar putea sa ma afecteze. Proprietarii sunt o familie care sunt divortati, imobilul ramanand pe numele ambelor parti. Fostul sot al proprietarei obisnuieste sa ia credite de la diverse banci, utilizeaza banii in scop propriu si nu mai plateste ratele. Astfel ca momentan i-au venit vreo 3 executari silite. Sumele sunt in valoare de 1000, 900, 600, 2000 ron de la diferite banci, dupa cum spuneam. El are porprire pe cont si pentru pensia alimentara la copiii lui. Lucreaza undeva cu carte de munca si am inteles ca are salar in jur de 1500-2000 ron.
Ce m-ar interesa este urmatorul lucru: cand vin executari silite, se obisnuieste sa se duca sa recupereze banii punand poprire pe cont? Exista posibilitatea sa ma trezesc cu executori la usa, sa sparga usa si sa imi ia din bunurile mele tinand cont ca nu avem contract de inchiriere? Au dreptul sa sparga usa sau sa imi ia din bunuri? In contextul in care m-as trezi cu ei la usa mi s-ar da timp sa il sunt pe proprietar sa vina sa rezolva situatia?
Nu am unde sa plec momentan cu toate ca imi caut in alta parte insa va rog mult, spuneti-mi care sunt etapele de executie silita. Creditele sale sunt credite de nevoi personale. Nu are ipoteca pe imobil. As vrea sa stiu si ce as putea face sa impiedic astfel de persoane sa mai faca asemenea grozavii, se pot raporta la banci, trece pe ceva lista neagra, denunta la politie?
Multumesc mult!