avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Activitate milan72

Activitate milan72

este vorba despre cazul unei cunostinte..in urma divortului a trebuit sa achite o patrime din venitul net lunar...totul a fost in regula o perioada dar a ramas fara serviciu vreo 4 luni de zile...intrebarea este daca in aceasta perioada in care nu a muncit ar trebui sa plateasca aceeasi suma sau mai putin?
dupa deces contabila a cerut certificatul de deces pt a inchide contractul de munca,asa a spus ea!! apoi sotia decedatului s-a prezentat ,dupa citeva saptamini, pt a primi ajutorul de deces dar cu un alt certificat de deces si a depus o cerere pt a primi ajutorul de deces...contabila a refuzat sa acorde acest drept mentionind ca doar atunci poate acorda ajutorul de deces doar cind sotia decedatului va veni cu o hirtie de la Monitorul Oficial in care sa declare pierdut primul certificat!!!MENTIONEZ CA SOTIA DECEDATULUI ESTE SINGURA PERSOANA CARE A DEPUS CERERE PT ACORDAREA AJUTORULUI DE DECES!! doamna contabila a spus ca sint serii diferite intre cele doua certificate si nu poate da banii!!!
daca s-a pierdut certificatul de deces ,iar apoi s-a eliberat altul ,cel pierdut trebuie declarat nul in MONITORUL OFICIAL?...pt ca cei de la firma unde a lucrat decedatul ,refuza sa dea banii pt ajutorul de deces, motivind ca pe certificatul de deces pierdut era o alta serie sau cam asa ceva...
Răspuns la discuția AJUTORUL DE DECES
sesizarea trebuie facuta la casa de pensii? pt ca si cei de acolo o tot trimit inapoi la firma..
buna seara! as vrea sa intreb unde se poate adresa o persoana al carei sot a decedat ,iar firma unde acesta a lucrat ,refuza sa plateasca ajutorul de deces,chiar daca aceasta a prezentat toate actele doveditoare,adica certificat de deces si factura dupa cheltuielile de inmormintare?.
Răspuns la discuția Pensia de urmas
interesant pt ca am citit ca se acorda pensia de urmas ,copilului sau sotului supravietuitor,daca persoana decedata era pensionar sau indeplinea conditiile pt obtinerea unei pensii
Discuție Pensia de urmas
un copil minor are dreptul la pensia de urmas daca unul din parinti a decedat si a cotizat vreo 15 ani la pensii?