avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate schrose

Activitate schrose

Sunt traducător autorizat și aș vrea să ajut o persoană să traduc foaia matricolă într-o altă limbă fără a încasa onorariu. Este posibil așa ceva? Și cum ar arăta?
”S-a încasat onorariul de __ lei, cu bon fiscal nr. ___” Cum aș putea scrie aici dacă nu s-a încasat onorariu, deoarece vreau să ajut acea persoană.
Buna, as avea o intrebare: Am fost sa platesc astazi (vineri) impozitul pe I.I. si mi-au dat foile de varsamant, dar cand am vazut mi-am dat seama ca nu am destui bani la mine. E vreo problema daca merg luni si platesc suma?
Buna,

am o intreprindere individuala cu CAEN 8559, prin care pot presta servicii de cursuri de germana si as vrea sa stiu care este forma legala de a preda la gradinita de stat ore suplimentare platite de parinti? Daca as face o lista nominala cu numele parintilor, serie si numarul buletinului, semnatura... ca ei sa delege pe cineva (ca o imputernicire) care sa imi semneze un contract de prestari servicii sau colaborare, ar fi corect? Daca da, ce voi scrie pe lista aceea pentru parinti? Si ce clauze trebuie sa aiba un astfel de contract de colaborare? Atata m-am interesat deoarece as vrea sa lucrez in mod legal, dar nu gasesc raspuns. Complicatii peste complicatii...unul zice asta, celalalt altceva, iar altii habar n-au.
Cum ar arata acel tabel cu informatiile parintiilor? Trebuie ceva specificat inaintea tabelului?