avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Activitate solo.mio

Activitate solo.mio

La AG reconvocata hotararile se iau cu majoritatea celor prezenti + numarul imputernicirilor semnate si verificate in plen, sa le vada/citeasca cine vrea. Raspunsul il am dela primarie.
Daca CASIERA este proprietara are dreptul la cate imputerniciri are !
L 230 nu precizeza numarul maxim admis de imputerniciri. Indiferenta proprietarilor este benefica grupului de interese de a administra bugetul asociatiei. Clar si limpede.
- Toate adunarile generale, convocate si reconvocate au fost anuntate cu 7 zile inainte prin afisrea pe fiecare usa de intrare a scarilor blocului cat si prin table convocator de instiintare si de prezenta la aceste adunari.
Xeroxul procesele verbale ale adunarilor au fost afisate in avizierul administratiei timp de cca 60 zile.
- Toate pv au fost semnate la sfarsitul adunarii de comitetul executive nou ales si cenzor
- Singura obligativitate privind nominalizarea si semnarea de catre fiecare proprietar fiind instituita in dispoz. art. 7din L 230/2007, adica cu prilejul constituirii asociatiei de proprietari.iar L230 nu prevede nicaeri ca pv cal oricarei AG sa fie semnat de cei prezenti Toti cei prezenti au semnat pe coloana de PREZENT al convocatorului.
- Legea nu impune un anumit numar de persoane ce pot fi reprezentate.
- Imputernicirile prezentate de cca 7-8 proprietari, au fost numerate si verificate in plenul adunarilor de catre cenzorii asociatiei.Pentru o propietate NUMAI UN VOT dar L 230 scrie clar:" d) un membru al asociaţiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai mulţi membri absenţi, dacă prezintă împuternicire semnată de către proprietarii în numele cărora votează;
Imputernicirile semnate si verificate in plen, au fost pe diverse nume dintre proprietari si printre ele si ale presedintelui, unui cenzor si cam atat.Legea NU restictioneaza pe cine delegi sa te reprezinte.Imputernicirile mentionau ca delega pe "X" sa voteze hotararile AG, fara nici o particularizare
Totodata au fost depuse la doasarul cauzei cca 40 de declaratii olografice a diversi proprietari ce confirmau cele de mai sus.

Intotdeauna cand au exista dubii/interpretari diferite in comitet au fost sunate doamnele dela primarie sa ne spuna cum cred ca e corect si asa am facut, ba mai mult, ptr. a inchide gura carcotasilor se preciza data, ora, numele salariatului si cine din com.exec a fost de fata la convorbire.
INTREBAREA MEA SE REFERA LA SOLICITAREA JUDECATORULUI.
ARE SUPORT JURIDIC ?DACA DA, VA ROG, LEGEA, SI ARTICOLUL ?
Va multumesc anticipat.
As. de proprietari este data in judecata si se solicita anularea tuturor p.v. ale adunarilor generale sub motivul ca acestea nu au fost convocata in mod legal.
Motivele invocate :
- Adunarile Generale a Asociatiei Proprietarilor nu a fost convocata in mod legal.
- PV nu mentioneaza nominal membrii prezenti, proprietarii reprezentati prin “procuri special” si nici nu contin semnaturile acestora.
-- Numarul celor prezenti a fost mai mic decat numarul celor reprezentati.

In intampinare a fost precizat:
- Toate adunarile generale, convocate si reconvocate au fost anuntate cu 7 zile inainte prin afisrea pe fiecare usa de intrare a scarilor blocului cat si prin table convocator de instiintare si de prezenta la aceste adunari.
Xeroxul procesele verbale ale adunarilor au fost afisate in avizierul administratiei timp de cca 60 zile.
- Toate pv au fost semnate la sfarsitul adunarii de comitetul executive nou ale si cenzor
- Singura obligativitate privind nominalizarea si semnarea de catre fiecare proprietar fiind instituita in dispoz. art. 7din L230/2007, adica cu prilejul constituirii asociatiei de proprietari.
- Legea nu impune un anumit numar de persoane ce pot fi reprezentate.
- Imputernicirile au fost numerate si verificate in plenul adunarilor de catre cenzorii asociatiei.
Totodata au fost depuse cca 40 de declaratii olografice a diversi proprietari ce confirmau cele de mai sus.

Reclamantul a fost in 2009 trei luni presedinte si datorita amenintarile si reclamatiile sale la primarie, guvern, parchet, politie contra multor proprietari si nesolutionarea problemelor asociatiei, el lipsind anual cca 7-8 luni din Bucuresti, au dus la indignarea acestora si inlaturarea acestuia, conform Legii nr.230/2007, in prezenta organelor de politie si reprezenta primariei.
Reclamantul prin diverse modalitati juridice cauta tocmai sa obtina anularea procesului verbal al adunarii generale a asociatiei prin care a fost schimbat din functie si repunerea sa in functie si de la data schimbarii a formulat reclamatii la primaria de sector, a capitalei, la politie, la parchet, guvern.

In instanta presedintele solicita PROCES VERBAL in care sa fie consemnat ca au fost facute aunturile adunarilor si au fost facute convocatoare ??
Nicaeri in lege n-am gasit ca trebuie sa se faca aceste procese verbale si ca trebuie arhivate imputernicirile.

Cei de facut ?
Fata care doarme din cand in cand in apartamentul dvs. are o locuinta ? Daca locueste cu forme legale in alta parte, acolo plateste intretinerea. O persoana NU POATE SA PLATEASCA DE DOUA ORI INTRETINEREA / in doua locatii. O adeverinta ce o depuneti la administratia unde locuiti, cu nr. de inregistrare pe exemplarul dvs, este documentul ce il puteti folosi si in instanta.
OK ! L 230= Articolul 5 (1)Asociatia de proprietari se infiinteaza prin acordul scris a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, din cadrul unei cladiri. Acordul se consemneaza intr-un tabel nominal, anexa la acordul de asociere.
Articolul 6 (1)Cererea pentru dobandirea personalitatii juridice a asociatiei de proprietari impreuna cu statutul, acordul de asociere si procesul-verbal al adunarii generale de constituire se depun si se inregistreaza la organul financiar local in a carui raza teritoriala se afla cladirea.
Articolul 21 (1)La adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenti un comitet executiv, format din presedintele asociatiei de proprietari si un cenzor sau o comisie de cenzori, si vor hotari numarul membrilor acestora si durata mandatelor lor

Raspuns la toate necazurile dvs la gasit in Legea nr.230/2007 reactualizat + Codul Muncii.
Cautati pe Sft.Google, printati si invatati.O Comisia de cenzori se schimba sau se "complecteaza" NUMAI de catre Adunarea Generala ce o convocati de cate ori e nevoie. Actele contabile TREBUIE sa fie la presedinte , daca nu vi le da face-ti reclamatie penala TOT conform prevederilor LL 230.
Vreti sa faceti ceva , incepeti cu invatatul legii domnilor !!