In iarna aceasta, verisoara sotiei mele a solicitat inceperea procedurii de divort impotriva fostului ei sot. Acesta a inceput de atunci sa o ameninte pe verisoara sotiei cu bataia, cu tot felul de "rele", chiar si cu moartea. Eu si cu sotia mea, fiind in trecut foarte apropiati cu familia verisoarei sotiei mele, am ramas, discret, de partea verisoarei, uimiti fiind de violenta verbala a fostului ei sot, pe care il cunoscusem inainte ca fiind un om cu foarte mult bun simt. De cand acest barbat a aflat ca noi o sustinem pe fosta lui sotie, parca a innebunit. A inceput sa profereze amenintari repetate si injuraturi la adresa sotiei mele, da telefoane si SMS-uri repetate de amenintare, la orice ora din zi sau noapte, ma ameninta si pe mine ca ma da in judecata pentru motive imaginare si puerile, posteaza injurii repetate pe conturile noastre de pe o retea de socializare, s.a. Suntem constienti ca trebuie sa facem ceva, dar, cel putin momentan, acest personaj nu a trecut la fapte. Pentru ca acest individ sa nu poata ajunge in situatia de a trece la fapte, v-as ruga sa-mi sugerati cateva posibilitati de a contracara aceste amenintari cu care ne-a facut viata mult mai complicata. Multumesc.
Buna ziua,
Am si eu o problema legata de conflictul cu tatal prietenei mele, care ne-a dat afara din casa pe care noi (prietena mea si cu mine) am renovat-o in totalitate, pe banii nostri. Am transformat-o din casa taraneasca, cu WC in curte, fara baie, cu incalzire cu sobe, fara izolatie termica, fara apa curenta, fara canalizare, intr-o casa relativ moderna, cu acoperis nou, cu toate utilitatile, electrocasnicele si mobila necesare, adica o casa in care se poate trai suficient de confortabil. Conflictul pleaca de la refuzul "socrului" de a participa la cheltuielile casei, sub pretextul "eu n-am nevoie de ce ati facut voi aici; nu ma intereseaza". Casa e proprietatea lui, iar noi, dupa anii astia de "criza", avem acum probleme financiare si, fara contributia lui nu mai putem face fata cheltuielilor. El ne spune: "nu ma intereseaza, platiti voi, mie nu-mi trebuie; daca nu platiti plecati de aici". Cu alte cuvinte el ramane sa beneficieze de casa renovata iar noi dormim pe strada. Stiu ca nu prea avem ce sa-i facem, dar as fi vrut sa stiu daca exista cumva vre-o cale de atac. Am muncit atat de mult la casa aia si am cheltuit foarte multi bani ca sa ramanem fara nimic, acum cand ne e atat de greu.
Multumesc.
Am inteles... Ca designer grafic si web am nevoie de calculator, deci, probabil il voi putea pastra.
Multumesc mult pentru lamuriri.
O ultima informatie pe care as dori-o este daca e posibil sa se aplice ambele moduri de executare, poprirea pe salariu concomitent cu executarea de bunuri din casa.
Multumesc.
Multumesc de raspuns. :) Pentru conformitate, e vorba de 2 credite la aceeasi banca. Unul este mai mare de 10.000 lei, celalalt mai mic. Nu am imobil in proprietate, deci, daca nu cer prea mult, as vrea o exemplificare pentru ceea ce inseamna "bunuri de valoare" si "bunuri de stricta necesitate". :) Nu pentru ca nu pricep, dar as vrea sa stiu daca, pt. ei, de ex. un televizor LCD e "bun de valoare" sau "bun de stricta necesitate".
Multumesc.
Buna ziua,
Este vorba de un credit de nevoi personale fara garantii ("cu buletinul") la care nu mai pot plati ratele. As vrea sa stiu ce anume poate executa silit banca si ce nu. Cineva mi-a spus ca, dupa ultimele reglementari de anul acesta, banca poate executa silit salariul, chiar si in totalitate, ba chiar ca executorul poate evalua bunurile din casa si le poate lua pe toate ("iti lasa doar un pat, o masa si un scaun"). Imi vine greu sa cred asa ceva; e inuman; tocmai de aceea am pus aceasta intrebare.
Multumesc.