avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conflict legat de imbunatatiri aduse la casa in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conflict legat de imbunatatiri aduse la casa in proprietatea "socrului".

Buna ziua,
Am si eu o problema legata de conflictul cu tatal prietenei mele, care ne-a dat afara din casa pe care noi (prietena mea si cu mine) am renovat-o in totalitate, pe banii nostri. Am transformat-o din casa taraneasca, cu WC in curte, fara baie, cu incalzire cu sobe, fara izolatie termica, fara apa curenta, fara canalizare, intr-o casa relativ moderna, cu acoperis nou, cu toate utilitatile, electrocasnicele si mobila necesare, adica o casa in care se poate trai suficient de confortabil. Conflictul pleaca de la refuzul "socrului" de a participa la cheltuielile casei, sub pretextul "eu n-am nevoie de ce ati facut voi aici; nu ma intereseaza". Casa e proprietatea lui, iar noi, dupa anii astia de "criza", avem acum probleme financiare si, fara contributia lui nu mai putem face fata cheltuielilor. El ne spune: "nu ma intereseaza, platiti voi, mie nu-mi trebuie; daca nu platiti plecati de aici". Cu alte cuvinte el ramane sa beneficieze de casa renovata iar noi dormim pe strada. Stiu ca nu prea avem ce sa-i facem, dar as fi vrut sa stiu daca exista cumva vre-o cale de atac. Am muncit atat de mult la casa aia si am cheltuit foarte multi bani ca sa ramanem fara nimic, acum cand ne e atat de greu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:06, 2 Martie 2015
Nu aveti ce sa- faceti. Trebuia sa obtineti un acord scris sau ceva asemanator cu privire la imbunatatirile pe care intentionati sa le faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte comuna la bloc Bossde_Boss Bossde_Boss SALUT!... Locuiesc la parter intr-un bloc cu 4 etaje fara incalzire la comun si vecini mei vor sa faca izolatie la acoperis (ca le ploua in casa) si le-am ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil cu îmbunătățiri făcute doar de unul dintre soți. se poate cere cotă mai mare de 50% cu acest motiv? cuziamusia cuziamusia Sot si sotie suntem coproprietari in devalmasie a unui imobil valorat in 20000€. Chiar cand l-am cumparat ne-am despartit in fapt deci eu niciodata nu am ... (vezi toată discuția)
Două case cu doi moștenitori Gruia68 Gruia68 Bună ziua. Eu și fratele meu am moștenit , o casă la curte unde eu locuiesc de 23 de ani cu soția și cele două fete pe care le avem și un apartament ... (vezi toată discuția)