avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate Cami2014

Activitate Cami2014

Nu cred că e cazul să fiți arogant și nici să faceți mișto. Eu am calculat exact așa cum înțelege orice om normal când se spune 10 zile. Se subînțelege că sunt calendaristice din moment ce nu se specifica "lucrătoare". Nu am de unde să știu că în codul de procedură zece înseamnă de fapt 12. Și eu nici nu am spus că răspunsul inițial nu ar fi corect, am spus doar că e o metoda bizară de calcul!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Calculul nu se face pe degete, zile calendaristice sau cum credem noi ci se calculeaza pe zile libete conform dispozițiilor procedurii civile.Raspunsul primit anterior este corect 100%.

Mulțumesc pentru răspuns!

gi-jane2 a scris:

când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte. Dvs ati socotit bine, doar ca nu știați ca nici ziua în care se împlinește termenul, nu se pune la socoteala, adica ziua de 19, de aia ultima zi 20 si pt ca asta pica un zi nelucrătoare, ultima zi in care se poate depune apel e 22.

Cami2014 a scris:

Eu am calculat din 10 și ultima zi era 19. Sunt exact 10 zile, neluând în calcul ziua comunicării care a fost 9. Mi se pare ciudat modul de calcul. Mulțumesc pentru răspuns!



Eu am calculat din 10 și ultima zi era 19. Sunt exact 10 zile, neluând în calcul ziua comunicării care a fost 9. Mi se pare ciudat modul de calcul. Mulțumesc pentru răspuns!
Instanța de fond a pronunțat hotărărea și a stabilit termen de 10 zile pentru declararea apelului, Hotărârea mi-a fost comunicată în data de 09 ianuarie, eu fiind contestatoarea. Din documentul de la dosarul cauzei tot în data de 09 ianuarie a fost comunicată hotărărea și intimatei așa cum rezultă după ștampila oficiului poștal de domiciliu al intimatei. Intimata a declarat apel în data de 22 ianuarie. Este legal sau este declarat tardiv? Mulțumesc.
Mulțumesc pentru răspuns. Doar cu executorul judecătoresc se rezolvă? Adică alți bani pierduți? Dacă solicit restituirea sumei direct intimatei (care este ANAF-ul), nu ar fi legal? Taxa de la executor cine o plătește?

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Da, dacă niciuna dintre părți nu declara apel, hotărârea rămâne definitiva.
Pentru a o pune în executare, puteți solicita eliberarea unei copii legalizate a hotărârii, care atestă ca e definitiva și sa mergeți la un executor judecătoresc pentru a o pune în executare.

Mulțumesc pentru răspuns.
În procesul civil, nedeclararea în termen a apelului de către intimată, înseamnă că Hotărărea pronunțată de prima instanță rămâne definitivă prin neapelare? Care este procedura pentru ca hotărărea pronunțată să devină definitivă? Și cum se poate recupera prejudiciul de la intimată, stabilit de către prima instanță?
Proprietarul trebuie să returneze chiriașului restul de garanție rămas după achitarea ultimei întrețineri sau păstrează toată garanția, deși a spus chiriașului că-i va returna diferența rămasă? Nu-i mai răspunde la mesaje și nici la telefon. Unde se poate adresa chiriașul? Mulțumesc frumos.
Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Actul de dare în plată ține loc de act de proprietate pentru creditor sau trebuie însoțit și de actul de proprietate original? Se poate face intabularea pe numele creditorului doar pe baza actului de dare în plată notarial? Mulțumesc frumos!