avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate Cami2014

Activitate Cami2014

Fiți atent că pe linia de hotar vecinul nu își poate construi absolut nimic ( magazie, încăpere, altă locuință) fără acordul dvs. SCRIS! Și gardul se poate construi doar de comun acord, dacă doriți să-l plătiți la comun sau și-l poate face pe cheltuiala lui, cu condiția ca dvs. să nu îl folosiți în niciun fel, adică să agățați ceva pe el, vopsit...
M-am interesat între timp, oficial. Disciplina în construcții intră în atribuțiile primăriei și poliției locale, deci ei vor veni prima dată la sesizare. Au nevoie de suplimentarea fondurilor, prin urmare amenzile sunt consistente și cred că individei nu o să-i convină să dea banii primăriei. Mi s-a spus să fac sesizarea imediat, dacă se apucă de construcția gardului sau dacă mai pune diverse table care depășesc înălțimea de 2 metri. Și pentru table este nevoie de autorizație. Dacă nu se conformează mă pot adresa instanței, dar după cum se mișcă instanțele se va da o hotărâre probabil peste vreo 10 ani.

adriandimitriu a scris:

politia nu va interveni intr-o problema civila dintre vecini, mai ales ca nu implica spatiul public.. ati fost bine sfatuit anterior

Ce răspuns ați dat... mai bine nu mai pierdeați timpul! Dvs. ați rămas cu obiceiurile din comunism, ce să-i faci? Reminiscențe! Pentru cultura dvs. generală m-am informat între timp oficial și de aceste probleme răspunde primăria și implicit poliția locală, deoarece atribuțiile pentru disciplina în construcții aparțin de primărie. Deci sesizarea se face prima oară la primăria și poliția locală, care oricum au nevoie de suplimentarea bugetului. O amendă consistentă face bine! Apelarea la instanță se poate face ULTERIOR, dacă individa nu se conformează, deși mă îndoiesc să-i placă să dea bani primăriei. După cum se mișcă instanțele la noi, probabil se va da o hotărâre peste 10 ani.


adriandimitriu a scris:

cred ca dvs doriti sa va faca altcineva treaba; fiind o problema de vecinatate, ea se rezolva in instanta civila, unde cereti ca vecinul sa faca.... [in acest caz sa scurteze gardul]. inainte de 1989 era mai simplu: faceati reclamatie la Partid

Deci, poate sa își facă liniștit gardul și de 3 m, e clar, nimeni nu are competența sa întrebe măcar de autorizatie de constructie și de respectarea înălțimii conform legii. După cât am citit despre ISC sesizările se fac degeaba, se misca încet spre deloc. Probabil ca doar instanța rămâne o varianta si acolo cu o soluție peste câțiva ani. Ca la noi... Mulțumesc pentru răspuns.

adriandimitriu a scris:

politia nationala cu atat mai putin. nefiind nimic penal, nu e de competenta lor

Nu ma gândeam la politia locală ci la politia națională! Știu ca politia locală răspunde de spațiul public, deși când vecinul a făcut sesizare că 5 frunze din gutuiul de la mine din curte au depășit gardul, a venit politia locală cu fotografiile frunzelor scoase la imprimanta ca să imi spună să tai creanga de la gutui. Gutuiul nu avea nicio legătură cu spatiul public. E de râs, dar persoana respectiva e cunoscută pe toată strada că are probleme!

adriandimitriu a scris:

politia nu va interveni intr-o problema civila dintre vecini, mai ales ca nu implica spatiul public.. ati fost bine sfatuit anterior

Mulțumesc frumos. Dacă se apuca de gard nu știu însă cât de repede vor veni cei de la ISC, vecinul poate termina de fixat niște table intr-o zi. O sa chem totuși politia dacă va pune din nou table care depășesc înălțimea de 2 m. Politia cred ca poate sa-l întrebe de autorizație.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

conform Codului Civil (art 662), in lipsa unor dispoziţii legale, a regulilor de urbanism sau a obiceiului locului, înălţimea zidului comun se stabileşte de părţi, dar fără a depăşi 2 metri, socotindu-se şi coama zidului.

pentru construirea gardului are nevoie de autorizatie de constructie.

fapta o puteti reclama la ISC ([ link extern ] )

Am următoarea problemă cu vecinul: proprietățile sunt separate de un gard comun, din lemn, care are înălțimea de 1,80cm. Gardul a fost construit de proprietarul de la care nou am cumpărat casa. Vecinul si-a pus lângă gard niște stalpi metalici, de care a prins table, din butoaie tăiate, care depășeau înălțimea gardului de lemn cu 1 metru, ajungând la înălțimea de 2,80 umbrindu-mi total porțiunea de curte dintre casa și gard, care este de 1,58 metri. Acum a dat acele table din butoaie jos, intenționând să pună altele. Aș dori să știu dacă are nevoie de aprobarea mea pentru a ridica acele table, dacă are nevoie de autorizație de construcție a unui gard și care este înălțimea legală pe care o poate avea un gard între proprietăți, ținând cont că spațiul dintre casa mea și gard este de 1,58m. Cum pot să procedez în cazul în care va ridica din nou tablele. Pot chema poliția? Mulțumesc!
Acei executori se fac singuri de râs și demonstrează că au făcut degeaba o facultate!

Dapix a scris:

Problema este sa puteti gasi un executor dispus sa execute ANAF-ul.
Foarte multi executori nu vor sa se puna de rau cu ANAF, si refuza clientii creditori.

Sa nu va surprinda daca unii executori o sa va refuze.

Mulțumesc!

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, daca Anaf nu se conformeaza de buna voie hotararii trebuie sa apelati la un executor. Un avocat va poate indruma in toate aceste proceduri urmand sa va recuperati toate cheltuielile cu executarea silita.