Cum aflu daca s-a facut intabularea unei case construita in anul 2000 ? Avem acte de proprietate si platim impozit la primarie! Dar nu mai stiu daca avem intabulare facuta ! Mentionez ca imi este necesar pentru a face act de donatie catre fiica mea!
Cadastru Vand teren, Cine plateste cadastru vanzatorul sau cumparatorul? Si cine plateste impozitul la notar cand se face actul de vanzare -cumparare ? Vanzatorul sau cumparatorul?
Vand o portiune de teren din curte! Cine plateste impozit la notar cand se face actul de vanzare-cumparare ,eu sau cumparatorul? Eu stiam ca, cumparatorul plateste 1% din valoarea terenului! S-a schimbat ceva anul acesta?
Multumesc mult pentru raspunsuri! Nu am ocolit raspunsul ,dar nu mi s-a parut important.Primului copil i-am facut vinzare-cumparare pe casa,dar pentru bani nu i-am facut donatie,cu toate ca a fost o suma foarte mare.Ne-am inteles verbal ca sa nu mai aiba alte pretentii,si ca restul de bunuri ii va ramine surorii lui,dar...ce nu e scris pe hiirtie cred ca nu are valoare! Scuze daca v-am suparat cu ceva.Inca o data multumesc!
Tocmai asta e,ca nu mai vrem sa aiba nici un fel de drept de mostenire chiar daca este copilul nostru,trebuie sa existe o lege care sa poata sa-mi dea dreptul de a face ce vreau eu cu munca mea de ani de zile.Ar fi multe de spus ca motive,dar nu as vrea sa le pun aici pe forum!
Tocmai am vazut pe acest forum ca actul de vinzare-cumparare cu copilul tau se poate ataca de frati ,fiind considerat donatie,si ca doar daca ai dovezi cu extrase de cont de la banca precum ca ,copilul a platit ,doar atunci nu se poate ataca.Noi ca parinti nu vrem sa mai aiba dreptul la casa in care stam noi si fata,nici la conturile bancare,si vroiam sa facem un act legal,care nu se mai poate ataca!Vrem sa-l excludem total din drepturi de mostenire!!!! Pentru ca deja i-am dat destul si nu e multumit!Raspuns?Multumesc frumos!
Buna ziua! Am 2 copii:un baiat si o fata.Baiatului i-am dat o casa,si destui bani,si fata sta cu mine in casa!M-am inteles cu el verbal ca nu mai are de ce sa ceara din curte sau casa,si a fost momentan de acord ,dar acum are alte pretentii! Eu si sotul meu -tatal lui am vrea sa-l dezmostenim ca sa nu vina dupa ce noi nu mai suntem sa se certe cu sora lui! Ce trebuie sa facem ca legal sa nu mai aiba nici un drept?