avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Activitate MUNTEANUGABRIEL

Activitate MUNTEANUGABRIEL

Bună seara! Ați reușit să cumpărați până la urmă locuința ANL în condițiile în care mai aveați și cota -parte mai mică de 37 mp din alta proprietate? Va mulțumesc anticipat!
Vanzare apartament A.N.L.
Bună seara! Am o nelămurire referitoare la condițiile în care poate fi cumpărată de către chiriaș o locuință ANL.
Legea 152/1998, la art.10, pct.(2), lit. c) -cu modificările ulterioare- prevede că titularul (și soțul, copiii etc) nu poate deține o altă locuință în proprietate, inclusiv casă de vacanță, cu excepția cotelor-părți dintr-o locuință, dobândite în condițiile legii, dacă acestea nu depășesc suprafață utilă de 37 mp, suprafață utilă minimală/ persoană, prevăzută de Legea 114/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare ".
În concret, o familie care locuiește de 20 de ani cu chirie la ANL și care a cumpărat un alt apartament (nu ANL) cu suprafața de 40 mp, poate cumpăra apartamentul ANL având în vedere că fiecărui soț îi revine o cotă-parte mai mică de 37 mp suprafață utilă minimală/persoană?
Vreau sa radiez un autoturism Dacia fabricat in 1986 inmatriculat pe numele tatalui . meu. In anul 2002 am facut un contract de vanzare-cumparare cu tata ( din care mai am 2 exemplare), dar mai departe nu am trecut masina pe numele meu. In timp am pierdut certificatul de inmatriculare si cartea de identitate. Masina zace de 10 ani in spatele blocului. Vreau sa o radiez din circulatie si mai ales de la fisc. Cum trebuie sa procedez ? Va multumesc tare mult!
Răspuns la discuția Tulburarea linistii
Buna dimineata! Este vorba de un bloc ANL care, la fel ca si celelalte blocuri ANL au prevazute la parter spatii comerciale. In prezent, doar parterul de la blocul meu este ocupat de un magazin, celelalte fiind goale. Magazinul de care va vorbesc a functionat pe rand la parterul acestui bloc, apoi au "falimentat" si s-au mutat la parterul ANL-ului de peste drum, apoi iar s-au mutat aici. Mai ma framantau niste intrebari si anume daca la infiintarea unui magazin este necesar avizul/acordul celor care locuiesc deasupra si care consideratia ca este institutia careia ar trebui sa ma adresez. Va multumesc!
Buna ziua! Am si eu o intrebare> La parterul blocului in care locuiesc functioneaza un magazin care are montate in exterior niste ventilatoare care fac un zgomot infernal si ziua si noaptea. Am reclamat in mai multe randuri acest fapt la directia judeteana de sanatate publica, dar nu s-a luat nicio masura, ba, mai mult, cei de la magazin au montat niste ventilatoare mai mari si mai zgomotoase. La ultima reclamatie mi s-a raspuns ca le-au pun in vedere celor de la magazin sa sa faca un studiu de impact asupra populatiei din zona ( fara niciun termen) si ca, daca concluziile vor fi negative, se vor lua masuri. Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc!