avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate Lauralina

Activitate Lauralina

dacă se cunoaște doar tara în care este și nu locul de munca, dacă muncește sau nu cum se procedează? Cazul meu, exista o hotărâre de divorț, unde se impune plata pensiei de întreținere pentru doi minori în cuantum de 33% din venitul realizat. Tatăl copiilor, plătește în continuare, 33% la nivelul salariului minim pe economie din România, bănuiesc ca dacă nu ar avea un loc de munca nici aici nici în alta tara, asta nu l ar absolvi de la plata pensiei. Asa ca, în condițiile în care el locuiește în alta tara, și muncește sau nu cu sau fără forme legale, este asta un motiv ca pensia sa fie calculata la nivelul a 33% din tara în care locuiește în prezent si dacă da, sunt îndreptățită sa cer retroactiv de la momentul șederii în alta tara decât ro? Cum se procedează, cui ma adresez, ce acte am nevoie?
Răspuns la discuția Pensia alimentara minor
cred totusi ca va fi calculata la venitul minim pe economie impozabil din tara respectiva. exista tabele cu venituri minime pentru orice tara membre ue
Răspuns la discuția Pensie intretinere minori
Da, in hotarare, este specificat faptul ca " obliga paratul la plata in favoarea minorilor a unei pensii se intretinere in cuantum de cate 16,5 ℅ lunar din venitul realizat lunar"
Buna seara.
As dori sa stiu, ce trebuie sa fac pentru marirea pensiei de intretinere minori.
Am divortat in 2012 si de atunci, salariul minim pe economie, s-a marit de doua ori, insa, fostul sot plateste 400 lei, copiilor.
Am aflat de curand, ca s-a angajat si as vrea sa stiu daca, eu trebuie sa merg la el la serviciu cu hotararea judecatoreasca pentru a i se pune oprire pe salariu, sau va trebui sa il actionez in judecata.
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Custodie comuna
Mda,asa dragoste pt copii numai cand iti convine am tot vazut...Mi-e groaza de ce va urma...Copiii isi doresc asta,de ce nu se tine cont si de parerea lor?:-/
In hotararea judecatoreasca,nu exista trecut nici un progrsm de vizita,el nu a cerut si este trecut ca se lasa la intelegerea parintilor cum se vor lua deciziile in privinta copiilor.Decizii pe care nu le pot lua de comun acord cu el pt ca fostul sot nu este de acord cu absolut nimic din ce ii propun.
La scoala o sa ii pot inscrie pt ca da,invatamantul este obligatoriu,dar ce ma fac atunci cand el incepe cu chemarea in instanta?
In momentul de fata,el sta la 5min distanta de noi dar vine 1 sau 2 ori pe luna pt 5min si nici macar nu coboara din masina.Asteapta sa urce copiii.Nu e de acord cu mutarea pe motiv ca nu vrea sa isi vada copiii numai in poza.I-am spus sa ne punem de acord cu un program de vizita si din nou,nu a fost de acord. :-(
Mmmm...in concluzie,nu am nici o sansa...El nu este si nici nu va fi de acord sa ii pot muta pe cei mici..Pana sa afle ca vrem sa ne mutam,nu avea nici u stres ,acum l-a lovit simtul patern :-(...Mai nou,nici pensia de intretinere pe decembrie nu a platit-o...
Am revenit...aceeasi problema...am consultat un avocat care la fel imi spune ca am nevoie de procura pt a putea muta copiii...Pe hotararea judecatoresca,definitiva si irevocabila este trecuta adresa actuala cu strada,numar s.a.m.d.Sa fie asta un impediment in mutare? offf asa tare ce m-au zapacit toate raspunsurile astea ca vin si va zapacesc si pe voi...
Daca plec si schimb buletinul,trb modificata si hotararea dat fiind ca va fi alta adresa?:-/
Am vb cu un avocat care mi-s spus ca va fi greu sa fac mutarea asta daca el nu ne da procura di ca trb sa merg in instanta.Hotararea da este definitiva si irevocabila. Copiii sunt mai mici de 14 ani,au 9 si respectiv 6 ani.Este posibila mutarea fara procura de la el?va rog sa imi raspundeti.Va multumesc
Vrem sa ne mutam la 300km distanta...Ambii copii sunt de acord cu aceasta mutare,le-am explicat ca vor fi multe schimbari... Fostul sot vrea sa ii las unul dintre copii iar eu nu pot face asta pt ca eu am fost singura care s-a ocupat de cresterea si educatia lor.Este posibil daca merg in instanta sa risc sa le schimbe domiciliul la el?