avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Activitate madalin073

Activitate madalin073

M-am lovit de urmatoarea problema:la indemnul unui coleg am mers cu masina la un service "la coltul blocului", am schimbat in acest service:termostat,pompa de apa,ulei,filtru ulei...am achitat suma de 380 lei pt schimbarea pieselor enumerate mai sus(piesele le-am cumparat personal de la un magazin de piese auto)Am făcut un drum la București...unde nu am mai ajuns pt ca mi-a fiert apa si am calat motorul,am apelat la o firma care m-a tractat contra sumei de 300 lei.Când am mers la service,domnul care îmi reparase masina mi-a spus ca nu se simte răspunzător pt cele întâmplate si daca nu paradesc incinta service-ului cat mai rapid îmi va rupe picioarele :) Am mers la politie si ANAF unde am depus o plângere povestind cele întâmplate,in urma anchetei efectuate s-a descoperit ca respectivul service nu avea autorizație de funcționare...nu stiu ce masuri s-au luat împotriva domnului respectiv.Am solicitat polițistului care s-a ocupat de caz să-mi dea numele domnului de la service pt ai putea intenta un proces civil in vederea recuperării pierderilor,domnul polițist mi-a spus ca nu îmi poate da numele pt ca ar încălca legea datelor cu caracter personal.As dori sa stiu ce cai legale am pt soluționarea problemei!Mulțumesc anticipat
Trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare...sunt intr-o situatie similara,in martie 2014(adica acum doi ani!!!) mi-a fost retinut permisul de conducere pentru conducere sub influenta alcoolului,abia in decembrie 2015 procurorul mi-a dat neinceperea urmaririi penale si o luna munca in folosul comunitatii(care nu va aparea in cazier),astept in continuare rezolutia scrisa a procurorului ca sa pot sa ma duc sa-mi ridic permisul!
Sunt divortata de sapte ani,am platit pensie alimentara in tot acest timp...anul acesta copilul va implini 18 ani,in hotararea judecatoreasca se specifica ca pensia alimentara trebuie sa o platesc pana cand copilul va implini 18 ani.
Fostul sot are pretentia sa platesc in continuare pensie alimentara, pt ca copilul va merge la facultate...sun obligata sa platesc in continuare?
Daca angajez avocat,exista posibilitatea de a imi recupera dreptul de a conduce pe perioada derularii procesului?
Pai deja am un an de cand nu mai am permis...situatia dupa parerea mea nu este foarte grava,am vazut politistii aflati la 20m,am parcat pe dreapta dar din pacate am parcat pe o trecere de pietoni:).
Politistii au venit spre masina pt ca era parcata neregulamentar,In momentul in care au ajuns politistii la masina... eram in afara masinii!
Nu stiu ce alcoolemie am avut...am mentionat in mesaj ca din martie 2014 cand s-a intamplat evenimentul,pana acum nu mi-au venit probele de sange!
Am inteles ca dupa noul cod penal,pentru fapte care nu depasec 3 ani inchisoare poti face intelegere cu procurorul pentru a nu mai ajunge in instanta si procurorul ar putea accepta o amenda administrrativa.
Salut,in martie 2014 am fost prins conducand sub influenta alcoolului,am mers impreuna cu politistul la spital unde mi s-au recoltat doua probe de sange.Pana in acest moment nu mi-a venit rezultatul probelor de sange.
As dori sa stiu daca pot scapa doar cu amenda administrativa...daca da,ce ar trebui sa fac in acest sens!