avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate nicoletaman

Activitate nicoletaman

Ref. la legea 87/2020
Am achizitionat in 1995 de le fosta cooperativa mestesugareasca un imobil cladire. Nu si terenul. de sub cladire. In acest moment terenul figureaza in CF ca fiind in proprietatea Statului Roman.
Ma incadrez la art 24 din legea 18, modificat prin legea 87/2020?
Ref. la lit. b)sa fac dovada că imobilul este înregistrat în registrul agricol și a plății impozitelor și taxelor aferente în conformitate cu prevederile legale; - acesta se refera la imobilul constructie pe care il am in proprietate sau la terenul de sub cladire???
Ref. la lit c) pentru terenul aferent construcției nu a fost constituit sau reconstituit dreptul de proprietate. - in CF apare Statul Roman prin constituire???
Va multumesc

Multumesc pentru raspuns .... Vanzarea bunurilor de catre unul din mostenitori s-a facut dupa decesul bunicului, in 96, prin contracte cu clauza de intretinere catre copiii acestuia. Bunurile vandute depasesc cu mult cota care i se cuvenea mostenitorului.
Totodata buna credinta poate fi pusa la indoiala pentru ca acest mostenitor s-a declarat ca fiind singurul mostenitor, facand succesiunea in 85 imediat dupa moartea tatalui, fara ca ceilalti mostenitori sa stie si a mamei care era in viata. Certificatul lui de mostenitor a fost anulat acum doi ani. Mentionez ca pe certificatul sau de mostenitor nu era trecuta intreaga avere a bunicului ci o suprafata mult mai mica.
Unii dintre mostenitori invoca uzucapiunea pentru niste suprafete pe care le aveau la rol. Sunt mostenitori care nu au nimic , nu pentru ca ar fi fost dezmosteniti . Au vreo sansa sa primesca ceva din averea tatalui?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Bunicul a avut 6 copii, in 1970 a facut un testament prin care isi imparte toata averea, in acest testament ii lasa casa fiului A. Cativa ani mai tarziu 1979 mai face un testament prin care ii lasa aceeasi casa fiicei B, totodata este specificat in testament : ' revoc astfel testamentul aut. ... 1970, " si spune ca mai are inca 5 copii si sotia si ca a luat la cunostinta pre. art 319/1944 si art 841 privind rezerva sotului si descendentilor.
Bunicul a decedat in 85 iar bunica in 88.
In acest moment suntem in partaj judiciar .... care dintre testamente este cel valabil ? Care este rezerva succesorala? Ce se intampla daca unii dintre mostenitori nu recunosc cel de-al doilea testament si o mare parte din mostenirea bunicului a fost instrainata de acestia, tinand seama de primul testament?
Buna ziua,
AM urmatoarea problema …. am o sc infiintata in 96 in gestiune un transformator de 250Kva. Cativa ani mai tarziu am cedat (printr-o hartie de mana) unui agent economic pentru a-si putea infiinta societatea comerciala 30 de kva. Nu stiu daca are sau nu un contract cu Eon-ul, dar consumul lui apare pe facturile mele.
Pana in septembrie si-a achitat consumul … cu intarzieri, dar l-a achitat. De cateva zile i-am i-am intrerupt energia electrica.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac … ma ameninta ca ma da in judecata pentru ca i-am intrerupt energia electrica, acesta fiindu-mi dator cu peste 15.000 Ron.
Intre mine si el nu exista nici un contract, are un contor separat de al meu , dar lui nu ii este emisa nici o factura. Eu ii facturez prestari servicii.
Multumesc