avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2008 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturare energie electrica unui subconsumator
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturare energie electrica unui subconsumator

O societate comerciala solicita sa-i furnizez energie electrica .Nu are solutie pentru bransament de la EON,decat ca subconsumator de la mine.
Cum il inregistrez in contabilitatea mea?Ce fel de contract inchei cu el pentru a-i emite factura pentru energia furnizata ?
Cel mai recent răspuns: nicoletaman , utilizator 20:29, 4 Ianuarie 2015
Daca societatea Dvs. are prins ca obiect de activitate si prestarea de servicii,pe baza unui contract incheiat intre cele doua firme puteti factura energia electrica consumata de acesta. Indicat ar fi sa mai aveti un contor amplasat in spatiul ce face obiectul acestei discutii.
Inregistrarea in contabilitate a acestei operatiuni de catre Dvs. se face astfel:
411 = %
708
4427
gabi_romanul a scris:

O societate comerciala solicita sa-i furnizez energie electrica .


Este piata libera la energie ?
Dvs produceti energie ?
Eu nu am inteles speta .
Pe baza contractului dvs. cu E.On-ul, se incheie un ctr. de furnizare cu subconsumatorul utilizand acelasi pret si totodata trebuie sa aveti avizul de re-furnizare de la E.ON.
Buna ziua,
AM urmatoarea problema …. am o sc infiintata in 96 in gestiune un transformator de 250Kva. Cativa ani mai tarziu am cedat (printr-o hartie de mana) unui agent economic pentru a-si putea infiinta societatea comerciala 30 de kva. Nu stiu daca are sau nu un contract cu Eon-ul, dar consumul lui apare pe facturile mele.
Pana in septembrie si-a achitat consumul … cu intarzieri, dar l-a achitat. De cateva zile i-am i-am intrerupt energia electrica.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac … ma ameninta ca ma da in judecata pentru ca i-am intrerupt energia electrica, acesta fiindu-mi dator cu peste 15.000 Ron.
Intre mine si el nu exista nici un contract, are un contor separat de al meu , dar lui nu ii este emisa nici o factura. Eu ii facturez prestari servicii.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de distribuire a energiei electrice Enescu Raluca Enescu Raluca Cunoasteti cumva tipul de contract ce ar trebui incheiat de o societate comerciala privata care este in situatia de a distribui energie electrica unei ... (vezi toată discuția)
Documentatie pt. incheiere contract furnizare gaze naturale/ electricitate. NicolaeCostache NicolaeCostache Buna ziua, Un SRL preia in chirie ( de la persoana fizica ) un spatiu comercial. Ce documente sunt necesare pt. ca srl-ul sa poata incheia contracte pe numele ... (vezi toată discuția)
E.on vrea sa ma execute. cum procedez? tushu tushu Bună ziua, vă reţin atenţia cu o problemă. Locuim într-un duplex de circa 5 ani. În urmă cu circa trei luni, am descoperit că, în toată această ... (vezi toată discuția)