avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate magyk111

Activitate magyk111

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Astăzi am aflat cum stau lucrurile.
Este complet legal. Se numeste livrare tip UBER. Ai dreptul sa livrezi mâncare dar cu condiția ca in avizul sanitar veterinar sa ai trecuta specificația "Valorificare prin internet ".
Si inca ceva foarte important este ca livrarea sa se faca către un client final si nu către un grup (ex:nunta, botez, gradinita), cand se va face către un grup atunci se numeste catering si trebuie sa ai un cod caen nou pt asa ceva, inclusiv masina avizată pt livrat, norme alea urate de tot haccp, avize si multe alte nebunii.
Trebuie să faci dovada unei cuti de livrare se gaseste la metro este 40 lei.
Trebuie să faci dovada de unde ai cumparat caserolele si foarte bine daca ai si o declarație de conformitate, la metro găsești tot.
Trebuie să ți o evidență a persoanalului care a livrat mâncarea si a comenzilor livrate. Evidență poate fi cerută de inspectori.
Toti livratorii de la food panda au contracte, presupun ca asa este si la ceilalți. Cred pana la urma ca la food panda se autorizează rupsacu in care se cara mâncarea.

Adrian Dimitriu a scris:

ceea ce probabil n-ati bagat de seama e ca nici food panda, nici glovo, nici uber eats nu sunt firme de distributie, ci doar platforme de lucru.
cine cara marfa o face pe proprie raspundere.

Da am întrebat, nu a putut sa imi dea un raspuns prompt pe moment dar a zis ca imi va da toate informatiile scuza principală găsită a fost "legal masina de distribuție trebuie autorizata". Intrebarea se pune daca eu vreau sa fac distribuția cu bicicleta sau pe jos.

gi-jane2 a scris:

Dar cei de la foodpanda, sau alte aplicatii de genul cum fac asta?

Buna intrebare.. i-ati intrebat le astia de la dsv ?

Va multumesc pt raspuns dar totusi tind sa cred ca marii jucători de pe piața precum foodpanda nu risca o afacere de milioane de euro mergând pe premiza ca DSV întoarce spatele la o neregulă atat de mare. Tot cred ca exista o portiță care este exploatată la maxim.

Adrian Dimitriu a scris:

dsv are dreptate. ce fac alte firme si cum isi asuma riscul de a nu fi conform cu normele, e treaba lor. dvs evaluati-va riscurile proprii.

Zilele trecute am intrebat un reprezentant DSV daca pot livra mancare cu propria masina .Eu sunt patronul unui restaurant si vreau sa livrez mancare gatita ambalata in caserole avizate si transportate in cuti termoizolante cu masina personala.Am voie sa fac asta? Reprezentantul DSV a zis categoric NU deoarece masina nu este avizata DSV. Dar cei de la foodpanda, sau alte aplicatii de genul cum fac asta?
Răspuns la discuția magazin online de mancare
Nu ai nevoie de autorizatii trebuie ca firma pe care o detineti sa aibe codul CAEN pentru vazarea online apoi este simplu contactati o firma care au in administratie magazine online si colaborati cu ei.Nu va apucati sigur sa va construiti magazinul deoarece nu aveti experienta in vanzarea online. Si inca ceva investitia intrun magazin online poate fi mai mare ca in unul traditional daca nu gestionati corect situatia
Răspuns la discuția Magazin online vs produse online
La doi am gasit raspunsul.Un magazin online se poate incadra foarte usor in DECIZIA nr. 200 din 14 decembrie 2015 fara a mai fi nevoie sa se inregistreze la www.dataprotection.ro daca va avea in vedere ca informatiile pe care le cere clientului inregistrat sa fie folosite pentru transmiterii unor newsletteruri.
Buna ziua,
Sunt foarte nedumerit de cateva aspecte in legatura cu crearea unui magazin online.
1.O firma care vrea sa isi deschida un magazin online trebuie sa detina si codul CAEN pentru vanzari online atat timp cat nu accepta plata online si acepta plata prin ramburs?
Intreb acest lucru deoarece sunt multe firme care vand produse pe site-uri de anunturi si care nu au codul CAEN pentru vanzari online.
2.Inregistrarea la firmei la Autoritatea de supraveghere a datelor cu caracter personal este obligatorie?
Detin o firma si vreau sa gasesc o modalitate legala prin care sa angajez promoteri.Acestia vor fi platiti doar daca realizeaza venituri.Cum ar fi cel mai bine legal sa fac angajarea lor pentru a plati cat mai putine taxe la stat.