avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Livreaza mancare de la restaurant cu propria masina ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Livreaza mancare de la restaurant cu propria masina este legal?

Zilele trecute am intrebat un reprezentant DSV daca pot livra mancare cu propria masina .Eu sunt patronul unui restaurant si vreau sa livrez mancare gatita ambalata in caserole avizate si transportate in cuti termoizolante cu masina personala.Am voie sa fac asta? Reprezentantul DSV a zis categoric NU deoarece masina nu este avizata DSV. Dar cei de la foodpanda, sau alte aplicatii de genul cum fac asta?
dsv are dreptate. ce fac alte firme si cum isi asuma riscul de a nu fi conform cu normele, e treaba lor. dvs evaluati-va riscurile proprii.
Dar cei de la foodpanda, sau alte aplicatii de genul cum fac asta?

Buna intrebare.. i-ati intrebat le astia de la dsv ?
Va multumesc pt raspuns dar totusi tind sa cred ca marii jucători de pe piața precum foodpanda nu risca o afacere de milioane de euro mergând pe premiza ca DSV întoarce spatele la o neregulă atat de mare. Tot cred ca exista o portiță care este exploatată la maxim.

Adrian Dimitriu a scris:

dsv are dreptate. ce fac alte firme si cum isi asuma riscul de a nu fi conform cu normele, e treaba lor. dvs evaluati-va riscurile proprii.

Da am întrebat, nu a putut sa imi dea un raspuns prompt pe moment dar a zis ca imi va da toate informatiile scuza principală găsită a fost "legal masina de distribuție trebuie autorizata". Intrebarea se pune daca eu vreau sa fac distribuția cu bicicleta sau pe jos.

gi-jane2 a scris:

Dar cei de la foodpanda, sau alte aplicatii de genul cum fac asta?

Buna intrebare.. i-ati intrebat le astia de la dsv ?

legal masina de distribuție trebuie autorizata

Pai sa va autorizeze., intrebati care e procedura ca s aintrati in legalitate. Numai la noi se intampla sa iti zica autoritatea ca " nu e voie", dar nu iti spune ce sa faci ca sa ai.. voie.
sau intrebati la food panda sau uber, in calitate de client, daca au autorizatie sa va livreze mancarea,

Alte discuții în legătură

Consultanta afacere food delivery in sistem private labeling serbanrusu19@gmail.com serbanrusu19@gmail.com Buna ziua! Doresc sa pornesc un business, si nu stiu cu exactitate ce cod caen sa folosesc si ce sau daca am nevoie de vreo autorizatie speciala. Si ... (vezi toată discuția)
Autorizatii necesare pentru un fast food Ana1987 Ana1987 Care sunt autorizatiile necesare pentru comercializare produse fast food in cadrul unui local care este o ceainarie, dar vrea sa isi extinda profilul de ... (vezi toată discuția)
Ce autorizatii imi trebuiesc pentru o rulota tip fast food?? DolmarGroup DolmarGroup Buna seara, Ma numesc Marian si am si eu un semn de intrebare. Am gasit sa cumpar o rulota tip fast food din Germania si asa vreau sa incep o afacere, tinand ... (vezi toată discuția)