Este posibil , ca pretul unor bunuri mobile aflate in executare silita , care reprezentau debite catre o institutie de stat ,sa scada la a doua licitatie intr o luna , la un pret de cinci ori mai mic fata de pretul de lista afisat in publicatia de vanzare ??, De la un pret de lista de 175 000 de lei la un pret de33 200 lei ? .In urma cu o luna participasem la o licitatie de a lor si oferisem peste 75 % pe doar doua bunuri care ma interesau .,adica 15000 din 20 000 val lor si nu mi s au adjudecat .
Inca din acea zi am fost tras deoparte de catre cel care oferise suma derizorie pe toate utilajele si mii sa l las sa le adjudece el ,sa nu ma bag .
Acele bunuri se aflau chiar la dansul in firma si se folosea deja de jumatate din ele ,va dati seama ? Pe mine ma amenintase ca nu mi va da nici unul din cele doua ,ca el a bagat bani in ele vezi Doamne .
Cum a fost posibil ca acele bunuri sa fie duse in curtea celui care le a adjudecat pana la urma asa cum am spus la inceput la pret de cinci ori mai mic?Am sesizat institutia care le detinea dar se pare ca persoane aflate la conducerea acestei institutii au fost complici la acest jaf . Mentionez ca valuarea de piata a tuturor bunurilor era de peste 100 000 de euro ,atentie !! jumatate erau aproape noi .Au fost vandute la pret de fier vechi Eu le am vazut cu ochii mei ..
Daca functionarii Statului fura ,ca asta e furt pe fata ,ce este de facut ?Povestea este mult mai ampla .
Va multumesc
As dori un raspuns autorizat in problema pe care o voi relata .Acum cateva luni am participat la o licitatie in Cluj la o institutie a statului unde erau la licitatie utilaje la pretul de aprox 180000 ron ,pret de lista pe 18 utilaje .Am licitat doar doua utilaje,la unul am oferit pretul de lista iar la celalalt sub cu 15% .Nu mi au fost adjudecatew nici unul din ele .Am aflat ca persoana care le vroia pe toate la un pret derizoriu ,mai exact 29000 pe toate era chiar patronul fabrici unde fusesera duse aceste utilaje.Mie imi spusese ca daca eu il las sa adjudece acele utilaje la pretul acel de 29000 el imi va da un utilaj gratuit . Nu am fost de acord pt ca nu credeam lucreul acesta .
Dupa acea licitatie am luat legatura cu autoritatile de la Bucuresti care se ocupau cu acea licitatie si am intampinat aceleasi piedici .Mi sa spus ca se va organiza o alta licitatie si ca se vor licitra la pretul de list fiecare utilaj in parte ,dar can a sosit ziua in care trebuia sa trimit oferta mea dew pret pri mail mii sa spus ca se liciteaza toate la pachet ,lucru care nu era scris in publicatia de vanzare care mi fusese trimisa .Am spus ca nu pot licita deoarece nu mi permit acea suma ,iar la cateva zile am sunat la biroul executorului simii sa spus ca fusesera adjudecate la suma de 29000 .Cei de la Bucuresti mi au spus acelasi lucru,si nu mia venit sa cred,am crezut ca glumesc .Am cerut sa mii sa transmita in scris daca au fost adjudecata si suma la care si nu mi sa confirmat nici de la Bucuresti ,nici de la BEJ .
Deci fusese masluita licitatia ,nu sa facut publica de nici un fel asa cum trebuia facuta .Povestea este lunga ,dar vreau sa stiu daca ar trebui si cum as putea face un dewnunt pt acest lucru .Cum poti vinde la o licitatie sub pretul de lista cu atatea procente minus .De la 180000 la 29000 fara a face public acest lucru?
ps . urmaream acea licitatie de doi ani iar cand am sunat la BEJ pt detalii ma intreba unde am gasit acea licitatie ,de parca nu trebuia sa se afle .Nu mai spun ca jumatate din acele utilaje se folosea dn acela cu oferta de 29000,eu le am vazut cu ochii mei .La un moment dat mi a spus ca el nu mi da un utilaj ca a bagat bani in el sa l faca functional ,de parca era al lui.
Ce spuneti ??? Nu merita un denunt sa vedem si noi cum sa putut face lucrul acesta ? Am solicitat si acum la Bucuresti despre soarta utilajelor si nu am primt nici un raspuns ....pesemne ca nu vor ,mafie mare ,e vorba de zeci de mii de euro.
Va multumesc anticipat celor care au avut rabdare sa citeasca ,iar daca sunteti gand la gand cu mine si urati coruptia va rog sa ma ajutati in vreun fel .
Va multumesc inca o data .
Este vorba despre urmatoarea speta:
Exista un testament autentic incheiat de autor in anul 1972. Acesta moare in 1973. Sotia supravietuitoare a luat act de opozitie privind incalcarea rezervei sale succesorale imediat dupa moartea acestuia. Autorul a avut 5 copii. Doi dintre acestia se inregistreaza la rol in 1973 cu suprafetele lasate de autor in testament pe numele lor. Sotia supravietuitoare trece celelalte suprafete de teren ale celorlalti fii in rolul ei, acestia fiind plecati si stabiliti cu famiiliile lor in alte judete. In aceasta situatie se afla si fiul cel mic, care revine si se stabileste in casa parinteasca in 1995. Este trecut in rol in anul 2007, dupa decesul autoarei sale mame. In 2013 fiul cel mic solicita instantei partajul succesoral. Avocatul acestuia in cererea formulata solicita partaj succesoral si constatare dobandire drept de proprietate prin uzucapiune. Mai mentionez faptul ca in 2006, fiul cel mic are calitatea de promitent vanzator, impreuna cu fratii supravietuitori, intr-un antecontract de vanzare-cumparare, al carui obiect in constituie o suprafata de teren din testamentul mai sus amintit. Pe baza acestui antecontract, promitentul cumparator obtine sentinta civila pe baza caruia isi intabuleaza acest teren in cartea funciara in anul 2013.
Intrebari:
1. de ce avocatul a cerut si constatarea dobandirii dreptului de proprietate prin uzucapiune, cand acesta(fiul cel mic ) nu indeplineste aceste conditii (rol de 30 ani)?
2.de ce in 2006, cand a semnat antecontractul de vanzare -cumparare, fiul cel mic este considerat proprietar si acum i se contesta acest drept?
3. poate fiul cel mic sa piarda acest proces?
Va multumesc anticipat!
As dori o lamurire in ceea ce priveste raspunsul la contestatie.Am depus contestatie la ANAF de aprox trei luni in legatura cu impunerea pe 2012 la cas si nu am primit raspuns pana acum .Ca sa fiu mai explicit ,in luna ianuarie am primit instiintare de la ANAF ca am de plata la asigurari de sanatate suma de 300 lei pe opt luni din 2012,suma pe care am platit o integral cu chitanta pe tot anul 2012,cu toate ca IF -UL pe care il aveam fusese inchis in luna aprilie 2012 ,deci platisem in plus cele opt luni plus majorari de intarziere,bani care trebuiau sa mii se restituie .Am cerut sa mii se dovedeasca metoda de calcul a celor patru luni si sa mii se demonstreze cu acte in original cum sa facut calculul debitelor pe care le pretindeau.Sa mi se demonstreze daca am contract cu casa de asig de sanatate ,etc...
Acum doua zile am primit instiintare de la ANAF ,dar nu referitor la contestatie ca am de plata suma de 1 leu la sanatate si daca vreu pot sa depun contestatie .in termen de 30 zile . Sa iau acest raspuns ca raspuns la contestatie??? Ce ar trebui sa fac in continuare?
Va multumesc anticipat .