Multumesc pentru raspunsuri.
Nu e vorba de faptul ca sotia e mai draguta sau nu... dar a existat o problema.
Cateva luni la rand am platit diferente la apa rece datorita faptului ca unii locatari nu au citit contoarele sau aveau probleme la ele. I-am sesizat asta in prima faza presedintelui, iar acesta m-a "indrumat" catre administrator - ca el este cel "care face calculele" si imi va explica.
In momentul in care am cerut lamuriri - de ce platesc in plus ce altii "consuma" ( sunt persoane in bloc care nu deschid usa pentru verificari ) - mi-a raspuns foarte infuriat "ca asta e situatia si nu are de ce sa-mi dea explicatii". Am dorit sa vorbesc cu sotia dansului, iar aceasta mi-a raspuns la fel ca sotul.
Acum, revenind la problema, la un asa presedinte si la un asemenea administrator - care nu respecta deloc nicio lege - ce e de facut cu ei ?
Tin sa precizez ca blocul e foarte "ciudat" din punctul asta de vedere si anume: pe nimeni nu intereseaza nimic; sunt foarte putine persoane care vin la sedinta; fondul de rulment nu se mai plateste din 2007; fond de reparatii nu exista; toate raspunsurile se dau verbal, chiar daca le sunt adresate in scris... etc... Nici macar in momentul in care au venit cei cu reabilitarea blocului si au spus ca trebuie facut un fond de reparatii pentru cei 20% din valoare pe care ii platesc locatarii - nu s-a facut nimic !
As dori o solutie, daca se poate.
Va multumesc pentru timpul acordat !
Cu stima, Dragos
Buna seara.
Problema e urmatoarea: avem o doamna administrator care tine contabilitatea, are atestat si are incheiat un contract cu Asociatia. Din cauza serviciului, nu ajunge in timp util pentru a incasa banii de intretinere, lucru pe care il face in schimb sotul acesteia. I-am atras atentia sotului ca ceea ce face nu e legal, neavand nicio calitate.
1. Este legal asa ceva ?
2. Ce pot face pentru a remedia aceasta situatie ?
Va rog, dati-mi cateva sfaturi !
Va multumesc !
Buna seara.
Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt atributiile unui administrator de bloc.
Daca se poate inclusiv cu articole de lege.
Si de ce are nevoie un cabinet de stomatologie de la administratia unui bloc ( hartii, intelegeri scrise - contracte ) ?
Va multumesc !
Multumesc pentru raspuns, ausfahrt.
La punctul 4, mai este ceva de spus. Nu a facut AG, a hotarat comitetul executiv.
Dar intrebarea e: poate presedintele/comitetul sa ia o decizie pe contoarele instalate la mine in apartament fara sa ma intrebe ? Aceste contoare au fost instalate in fiecare apartament.
S-a descoperit acest lucru ( cei 10 ani de contract ) in momentul in care o vecina a vrut sa renunte la repartitoare. Altfel, nu stia nimeni.
Va multumesc !
Buna ziua.
Zilele trecute, am cerut, in scris, sa mi se explice din ce se compune suma finala a intretinerii pe luna noiembrie. Am constatat ca exista doua probleme, si anume: pretul la apa rece este egal cu pretul apei calde ( 9 lei/mc ); apare pe "desfasurator" o rubrica "diferente apa rece".
Am solicitat, din nou in scris, sa mi se explice ce e cu aceste doua lucruri, iar raspunsul ( verbal ) al presedintelui de bloc a sunat cam asa: "Acum, daca faci parte din comitet, te apuci sa pui intrebari? Asa am hotarat noi ( vechiul comitet ), ca d-asta ne-ati ales".
Am urmatoarele intrebari:
1. E legal ceea ce "au hotarat" - sa fie mc de apa calda egal cu cel de apa rece ?
2. Cui ma pot adresa pentru a rezolva aceasta situatie neplacuta ? ( am scris catre asociatia si nu am primit raspuns - au trecut mai mult de 45 de zile )
3. Majoritatea vecinilor sunt batrani si nu vor sa se implice. Sunt foarte multe nereguli. Pot cere, cumva, o verificare si la contabilitate ? ( presedintele de bloc si administratorul/contabilul sunt foarte buni prieteni si au fost singurii care au sarit ca arsi cand am cerut lamuriri ).
4. In cazul in care presedintele de bloc a semnat un contract de punere a unor repartitoare de caldura pe 10 ani, fara sa ne intrebe si pe noi, proprietarii de apartamente, nu a comis un abuz ?
Cu stima,
Dragos
Va multumesc pentru raspunsuri.
Toate cele bune!
Da. Este proprietar, face parte din asociatie.
Buna ziua.
Am cateva nelamuriri. Va voi spune intai "povestea", ulterior voi pune intrebarile.
Fac parte din noul Comitet Executiv al unei scari de bloc din Buc, sect.3.
La parterul blocului exista trei cabinete si anume: doua de masaje si unul TV ( independent ).
In Comitetul Executiv s-a hotarat ca cei ce folosesc apartamentul in alt scop decat cel de locuinta sa plateasca 60 lei/pe luna. Cele doua cabinete de masaj platesc, al treilea spune ca "nu are bani si ca nu considera ca trebuie sa plateasca".
In urma acestui raspuns, m-am adresat presedintelui asociatiei si l-am intrebat daca domnul "Nu platesc" are acceptul a 50%+1 pentru cele 4 antene si cele 4 panouri solare montate pe terasa blocului si daca are incheiat vreun contractul de inchiriere/de folosinta sau de concesiune, conform art.39 respectiv art.41 din L230/2007. Raspunsul a fost ca nu are niciun accept din partea locatarilor si niciun contract cu Asociatia. Banuiesc ca neavand aceste acte, nu are nici autorizatia de construire pentru panourile solare si acordul ISU.
Intrebari:
1. Daca ii facem o notificare, prin care il notificam sa dea acele antene si panouri solare jos de pe terasa, exista un termen pe care il putem impune si ce articole de lege trebuie mentionate? de ex: "in cazul in care in termen de 5 zile lucratoare nu demontati etc..., ne vom adresa Primariei de sector, respectiv Serviciului...
2. Notificarea trebuie facuta obligatoriu printr-un executor sau notar?
3. Ce sfaturi imi puteti da in aceasta situatie (va rog sa specificati si legea/articolul respectiv)?
Am incercat sa avem nenumarate discutii cu acest om si mereu ne-a refuzat, dar nici nu a platit sau a facut ceva in beneficiul scarii de bloc in ultimii 4 ani.
Mai mult, din cauza gaurilor date in terasa blocului, au existat ( in urma ploilor )inundatii la locatarii de la etajele 7 si 8.
Pana acum 4 luni nu s-a luat nicio masura deoarece cei din Comitetul anterior beneficiau gratuit de TV si internet din partea acestui domn.
Va multumesc pentru timpul acordat !
Cu stima,
Dragos