exact, iar eu intreb daca tot asa se pot corecta si chitanțele - chitanțe emise de un administrator de bloc- chitanțe ptr costurile lunare de intretinere la partile comune. Multumesc.
PENSIONAR LA LIMITA DE VARSTĂ REANGAJAT
Buna ziua, va rog frumos să imi spuneti de ce pensionarului la limită de vârstă care , dupa câteva luni de când a iesit la pensie, se angajează cu normă intreagă, mai trebuie să i se rețină Contributia asiguratorie ptr muncă ? Dar cea ptr sanatate ? intelegem ca este justificat retinerea impozitului pe venitul salarial, dar asigurat la sănatate este deja -pensionar fiind si nici in șomaj nu va mai ajunge vreodată , pensionar fiind., ca sa fie justificate contribuțiile la asigurari de snatate si somaj.. intelegem si procentul ptr contributie la fondul de pensii, pentru ca anual , pensia poate fi recalculată ca urmare a veniturilor suplimentare.
Oare pensionarul angajat nu poater fi scutit de contributia la sanatate si cea la somaj / asiguratorie ptr muncă ?
multumesc.
Va rog frumos să imi spuneti daca prevederile art 330 codul fiscal se aplica corespunzator si in cazul chitanțelor. Ma refer la stornare cand un exemplar /originalul chitanței nu poate fi recuperat ptr anulare, dar e gresită chitanța. Multumesc.
Buna ziua, am cerut copie din dosar. Dosarul este in faza cercetarii, se aduna probe, se audiaza martori, inca NU a ajuns la instanță, e abia la poliție. Efectuarea raportului am solicitat eu. Omul a decedat in spital dupa ce fusese adus cu 2 zile inainte in stare extrem de grava de la un azil privat unde familia platea bani multi ca sa fie bine ingrijit. Avea o infectie majora pe care azilul a ascuns-o familiei si nu a fost tratat corespunzator in azil. A fost prea tarziu trimis la spital cu ambulanța. La spital a fost tratat exemplar, dar prea tarziu a fost dus omul acolo si a decedat in ziua urmatoare, pe constatatorul de deces este trecuta infectia ca si cauza a decesului si colateral alte comorbiditati, etc
TERMEN CONTESTARE RAPORT MEDICO-LEGAL
Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca exista vreun termen limita in care sa fie contestat un raport medico-legal /raport de expertiza - autopsie medico-legala. Am intrat in posesia acestuia in urma cu o saptamana, am identificat nereguli dupa ce am citit raportul in sensul că nu au fost avute in considerare anumite elemente si situatii, in plus, fiind parte civila , nu mi s-a oferit posibilitatea de a avea expert parte si nici posibilitatea de a comunica vreo cerință ptr acest raport.
multumesc,
MALPRAXIS MEDICAL
Este sau nu malpraxis in cazul urmator :
persoana este , impotriva vointei sale si fără consimțământ informat, supusa sevrajului nicotinic (de fumat) , sevrajul nu este susținut conf standardelor medicale cu substituenti (ptr aport de nicotină) si alte proceduri medicale( din sfera psihiatrie, psihologie , cardiologie, etc), din urmatoarea zi i se inrăutățeste considerabil starea generala,
( pacient aflat in custodia unui azil) si in a treia zi decedeaza. pana la deces, desi starea i se agrava de la ora la alta, nu a fost solicitata ambulanța. Mai mult de atat, in ultima zi de viață, la ora 17,30 este in stare de inconștiență, fapt consemnat in foaia de observatie, medicul azilului nu intervine cu manevre de resuscitare si nici nu solicită ambulața, iar la ora 19,20 ( dupa o ora si 50 minute) persoana a decedat.
multumesc.
In ce priveste plangerea depusa de mine , este dosar deschis ptr art 192/1-2 cod penal reunit cu inca un dosar anterior deschis ptr neglijenta in serviciu(medical) care a dus la deces . In acest moment se adună probe/ cercetare/urmarire penala - dosarul reunit fiind transmis de parchet la politie. Institutia si pers impotriva carora a inceput cercetarea sunt cu multa influenta care deja se resimte din cele depuse la dosar, astfel incat de aici s-a nascut interesul meu de a participa la audierea lor, doar in scop de a-mi nota ,,afirmatii,, pe care nu le vor putea proba sau ptr care deja am probe eu, despre care ei nu stiu ca le am. Inca suntem la consultare de dosar fiind extrem de stufos ( peste 5 volume/1500 pag aprox), urmeaza cerere de probe si completarea plangerii in raport de ce am identificat in dosar, urmeaza sa depun propriile probe pe care le voin selectiona in functie de ceea ce trebuie sa combat din sustinerile celor impotriva carora am indreptat plangera .... in plus ma gandesc ca daca as fi prezenta in totala tacere, fara sa scot un cuvant in timpul audierii , s-ar reduce neadevarurile cu care intentioneaza sa se disculpe... sper sa fie mai retinuti de la a minți daca as fi de față. Va multumesc.
Buna ziua, am vizionat intamplator o emisiune tematica la care erau invitati avocati penalisti.