avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate OvidiuC88

Activitate OvidiuC88

Adica semneaza cu numele ei ca si cum ea a ridicat pachetul.

trandafir2 a scris:

...si cateodata folosesc numele prietenei mele ...

Pe asta nu am inteles-o ? Adica , cum ?

Buna ziua,

Sunt curios sa aflu ce zice legea referitor la urmatoarea situatie:
- angajat prin firma de recrutare deci contractul este prin firma de recrutare
- lumea ridica diverse pachete (piese; unele in valoare de zeci de mii de euro) si folosesc stampila companiei (la care are acces cam oricine din cate inteleg) si cateodata folosesc numele prietenei mele
- s-a trezit de mai multe ori cu pachete ridicate pe numele ei, chiar si cand nu era la munca;
- managera e aiurita si nu ii pasa

Eu am zis ca in primul rand asta e uz de fals in acte; in al doilea rand risca sa fie pusa in situatia in care ceva este pierdut si devine responsabila pentru ca este numele ei pus acolo.

Sunt curios sa aflu ce zice exact legea (eu am presupus ca este uz de flas in acte, habar nu am ce este in realitate) si ce ar putea sa faca in afara de a discuta cu managera care, desi e a doua oara cand se intampla asta in ultimele 3-4 luni, nu pare sa fie prea deranjata de acest lucru.

Eu i-am sugerat sa isi cumpere o stampila personala la care sa nu aibe nimeni acces si sa o foloseasca atunci cand ridica ea ceva si desigur sa ii zica managerei ca nu mai vrea sa fie pusa in situatia asta.
Altceva nu stiu ce ar putea sa mai faca.

Multumesc.
Buna sugestie, o sa transmit informatia mai departe. Multumesc!
Buna ziua,

Am urmatoarea situatie in familie:
- Matusa a facut un copil si s-a casatorit cu un tip care dupa cativa ani a plecat in Italia sa munceasca. De mentinut ca a stat acasa la matusa in toata vremea asta.
- Tipul devenea violent la bautura asa ca toti s-au bucurat cand a plecat.
- Trimite f. rar bani pentru copil, tot noi am ajutat financiar
- In cadrul ultimului telefon cu fiica lui i-a amenintat cu moartea, probabil din cauza divortului initiat de matusa. Nu am toate detaliile dar am inteles ca amenintari de genul au mai fost facute in trecut.
- Matusa a incercat sa obtina un ordin de restrictie dar i s-a spus ca ultima cearta a avut loc anul trecut deci a trecut ceva timp si nu i se acorda nimic.
- Astazi am aflat ca si divortul e momentan blocat din cauza unui document lipsa sau ceva de genul.
Pe langa aceasta am mai inteles ca o sa fie problematic cu divortul deoarece adresa data de el in Italia nu exista si in plus el zice ca a stat acolo atatia ani asa ca, deci desi a stat ca si chirias, are dreptul la o parte din mosie.

Cu toate acestea spuse:

1. ce sfat ati oferi in legatura cu obtinerea ordinului de restrictie? Mi se pare aberant sa nu se poata obtine un ordin de restrictie cand exista amenintari cu moartea deoarece "a trecut timp de la ultima cearta".
Fiica lui a zis ca o sa incerce sa il inregistreze data viitoare cand mai suna in caz ca mai ameninta.
2. in caz ca nu ii gaseste adresa in italia, cum se poate grabi procesul de divort?
3. tot in legatura cu divortul, ce ar fii bine de facut pentru a ne pregati pentru situatia in care incearca sa revendice parte din proprietatile matusii? Exista vreo baza legala in urma careia sa poata sa reuseasca sa revendice? Ce fel de masuri ar fii bine sa luam din timp pentru acest scenariu? Logic vorbind mi s-ar parea imposibil sa faci asa ceva dar la cate nebunii se intampla in Romania, mai bine sa fii pregatit de orice.
Multumesc,

Momentan nu sunt atat de interesat incat sa pornesc o discutie prin telefon, inca vreau sa inteleg minusurile si plusurile acestei investitii. Dar, daca puteti sa oferiti mai multe informatii care credeti ca m-ar ajuta in acest scop puteti fara nici o problema sa-mi trimitei un mesaj privat sau pe e-mail: salut1988@gmail.com

Daca am timp o sa trec pe la Baneasa Shopping City sa aflu mai multe informatii de acolo.
1. Aveti dreptate, era mai mult un motiv in plus sa se creeze parcarea.

Am aflat povestea cu parcarea din spatele blocului intr-un final: era totul aranjat, majoritatea locatarilor semnasera acordul, venisera baietii sa "taie" 2 metrii din gradina sa creeze o parcare in spatele blocului dar doua persoane au inceput sa faca scandal si sa ameninte cu politia pentru ca "nu vor sa-si piarda oxigenul".
Culmea e ca la 2 luni diferenta una dintre persoanele alea facea cerere pentru loc de parcare pentru ca isi cumparase masina.

2. Multumesc pentru indrumari. O sa vad ce raspund dar mai am o intrebare totusi: cand vorbim de aceste "spaţii verzi aferente locuinţelor de tip condominiu", cand ma uit la Legea 24 ([ link extern ] )
se incadreaza la art 6, 5 sau amandoua? Intreb pentru ca daca este raspuns nefavorabil vreau macar sa ii chem sa refaca gradina conform:

Art. 6
Persoanele juridice au următoarele obligaţii:
a)să asigure integritatea, refacerea şi îngrijirea spaţiilor verzi aflate în proprietatea lor;
b)să coopereze cu autorităţile teritoriale şi centrale pentru protecţia mediului, cu cele ale autorităţii centrale pentru amenajarea teritoriului şi cu autorităţile administraţiei publice locale la toate lucrările preconizate în spaţiile verzi şi să facă propuneri pentru îmbunătăţirea amenajării acestora;
c)să nu diminueze suprafeţele inventariate ca spaţii verzi.

Dar inainte de toate vreau sa fiu sigur ca am temei legal.

Ori fac parcare si ne ocupam noi (locatarii) de re-amenajare, ori ii chem sa re-faca gradina. Mi se pare absurda situatia in care suntem acum: nici parcare nici spatiu verde.
Buna seara,

In mare am prins ideea dar as dori sa re-formulez cu un exemplu concret dupa care sa imi confirmati validitatea spuselor:

- Daca achizitionez un condo in Perioada I (01 Jan - 28 Feb 2015), cu vedere la mare, pentru saptamana 19 (30 Apr - 7 Mai 2016), o sa platesc suma de 2750 de euro.
- Dupa aceasta, eu o sa am dreptul de a ocupa acel condo in perioada 30 Apr - 7 Mai (incepand cu 2016), in fiecare an pe veci (suna urat stiu) chiar si cu posibilitatea de a inchiria altor persoane DOAR in perioada mentionata.
- Pe langa acesti 2750 euro mai platesc 100 euro garantie (o singura data)
- In plus, anual mai platesc suma de 30-40 euro pana in momentul in care nu imi mai apartine
- La fiecare vizita in perioada contractata (30 Apr - 7 Mai), in functie de numarul de persoane care intra in condo se platesc 2 euro pe persoana/pe zi. De ex: eu vin cu 5 prieteni si in toata saptamana 30 Apr - 7 Mai trebuie sa platim 5*2*7 = 70 euro in total.

Ca si beneficii am aces gratuit la absolut toate facilitatile complexului. Care mai exact se traduce in acei 2 euro pe persoana.

Mai exista vreun alt fel de cost care ar putea aparea?

Pe langa acest lucru mai sunt interesat sa aflu cum se procedeaza in situatia in care se produc daune acelui condo (ma intereseaza ambele cazuri: daune cauzate de cei care folosesc condo-ul si daune cauzate de orice altceva - ex: spargerea unei tevi/scurtcircuit). Sper sa nu fie niciodata cazul desigur dar este o informatie importanta.

Va multumesc pentru clarificari!
Buna ziua,

In urma multor certuri cu vecini care cred ca spatiul public poate fi revendicat "in timp" (vechea problema) m-am decis sa gasesc o solutie favorabila tuturor si sunt interesat sa aflu cat mai multe informatii despre posibilitati/lege/autoritatea responsabila.

In spatele blocului avem o "gradina" de aproximativ 10-15 metrii care nu mai are de mult verdeata, in afara de copaci. Pe langa asta este plina de "chestii" de genul seringi/excremente de animale si naiba stie ce mai poti sa gasesti.
Zic asta doar pentru ca fiind in starea in care este acum, chiar nu ii vad rostul.
Inteleg necesitatea de spatiu verde atata timp cat acel loc chiar poate fi numit "spatiu verde".

Revenind la problema initiala: doresc sa stiu in ce conditii se poate amenaja o parcare care ar intra ~2 metrii in acest "spatiu verde".

Aici sunt doua variante la care m-am gandit:
- gardul este mutat cu 2 metrii mai in spate si pe acel loc se amenajeaza parcarea (cu plata la ADP) dupa care se reabiliteaza si spatiul verde
- varianta mai costisitoare: gardul este scos, este amenajata parcarea si se creaza un acoperis viu peste aceasta astfel mentinand aceeasi suprafata de spatiu verde

Din cate am citit pe forum aici de acest spatiu de langa condominiu este responsabila Primaria (presupun ca "Departament: Serviciul Relatii cu Asociatii de Proprietari - Ghiseul 16"). Exista vreo procedura pentru astfel de situatii?

Orice informatie relevanta este folositoare!
Salutari,

In timp ce cautam alte raspunsuri pe site-ul avocatnet, am fost redirectionat catre oferta Blaxy resort, un concept nou de proprietate periodica. Din pacate acest concept este atat de nou incat nu am inteles pe deplin care este exact oferta.

Am sa descriu ce am inteles eu pana acum si va rog sa-mi confirmati ca am inteles corect sau nu si eventual cine poate sa adauge lamuriri:
- Achizitionezi un condo si in fiecare an
- O data pe an ai dreptul sa rezervi acel condo pentru tine, anuntand cu o luna inainte
- Ai acces privilegiat la facilitatile ansamblului

Sesiunea de intrebari:
- Dupa ce am platit (spre exemplu) suma de 2500 euro care reprezinta (citat) "costul unui pachet pentru o saptamana de vacanta pentru totdeauna", in afara de costul facilitatilor de acolo (ex: piscina) ar mai exista altfel de costuri?
link catre oferta lor: [ link extern ]

- Daca achizitionezi un condo in perioada III sa zicem (1 mai - 30 iunie) inseamna ca pot oricand in perioada asta sa-mi aleg o saptamana de concediu sau cum mai exact ca tabelul acela m-a cam bagat in ceata.

O sa intru in contact si cu ei direct dar sunt curios daca stie cineva mai exact cum functioneaza conceptul de proprietate periodica si ce costuri aferente exista pe langa achizitionarea initiala a unui condo.