Am urmatoarea situatie in familie:
- Matusa a facut un copil si s-a casatorit cu un tip care dupa cativa ani a plecat in Italia sa munceasca. De mentinut ca a stat acasa la matusa in toata vremea asta.
- Tipul devenea violent la bautura asa ca toti s-au bucurat cand a plecat.
- Trimite f. rar bani pentru copil, tot noi am ajutat financiar
- In cadrul ultimului telefon cu fiica lui i-a amenintat cu moartea, probabil din cauza divortului initiat de matusa. Nu am toate detaliile dar am inteles ca amenintari de genul au mai fost facute in trecut.
- Matusa a incercat sa obtina un ordin de restrictie dar i s-a spus ca ultima cearta a avut loc anul trecut deci a trecut ceva timp si nu i se acorda nimic.
- Astazi am aflat ca si divortul e momentan blocat din cauza unui document lipsa sau ceva de genul.
Pe langa aceasta am mai inteles ca o sa fie problematic cu divortul deoarece adresa data de el in Italia nu exista si in plus el zice ca a stat acolo atatia ani asa ca, deci desi a stat ca si chirias, are dreptul la o parte din mosie.
Cu toate acestea spuse:
1. ce sfat ati oferi in legatura cu obtinerea ordinului de restrictie? Mi se pare aberant sa nu se poata obtine un ordin de restrictie cand exista amenintari cu moartea deoarece "a trecut timp de la ultima cearta".
Fiica lui a zis ca o sa incerce sa il inregistreze data viitoare cand mai suna in caz ca mai ameninta.
2. in caz ca nu ii gaseste adresa in italia, cum se poate grabi procesul de divort?
3. tot in legatura cu divortul, ce ar fii bine de facut pentru a ne pregati pentru situatia in care incearca sa revendice parte din proprietatile matusii? Exista vreo baza legala in urma careia sa poata sa reuseasca sa revendice? Ce fel de masuri ar fii bine sa luam din timp pentru acest scenariu? Logic vorbind mi s-ar parea imposibil sa faci asa ceva dar la cate nebunii se intampla in Romania, mai bine sa fii pregatit de orice.
Depuneţi în instanţă şi numărul de telefon al domnului, adresa de email şi facebook-ul, poate instanţa se mobilizează să-l citeze prin aceste mijloace.