1. Aveti dreptate, era mai mult un motiv in plus sa se creeze parcarea.
Am aflat povestea cu parcarea din spatele blocului intr-un final: era totul aranjat, majoritatea locatarilor semnasera acordul, venisera baietii sa "taie" 2 metrii din gradina sa creeze o parcare in spatele blocului dar doua persoane au inceput sa faca scandal si sa ameninte cu politia pentru ca "nu vor sa-si piarda oxigenul".
Culmea e ca la 2 luni diferenta una dintre persoanele alea facea cerere pentru loc de parcare pentru ca isi cumparase masina.
2. Multumesc pentru indrumari. O sa vad ce raspund dar mai am o intrebare totusi: cand vorbim de aceste "spaţii verzi aferente locuinţelor de tip condominiu", cand ma uit la Legea 24 (
[ link extern ] )
se incadreaza la art 6, 5 sau amandoua? Intreb pentru ca daca este raspuns nefavorabil vreau macar sa ii chem sa refaca gradina conform:
Art. 6
Persoanele juridice au următoarele obligaţii:
a)să asigure integritatea, refacerea şi îngrijirea spaţiilor verzi aflate în proprietatea lor;
b)să coopereze cu autorităţile teritoriale şi centrale pentru protecţia mediului, cu cele ale autorităţii centrale pentru amenajarea teritoriului şi cu autorităţile administraţiei publice locale la toate lucrările preconizate în spaţiile verzi şi să facă propuneri pentru îmbunătăţirea amenajării acestora;
c)să nu diminueze suprafeţele inventariate ca spaţii verzi.
Dar inainte de toate vreau sa fiu sigur ca am temei legal.
Ori fac parcare si ne ocupam noi (locatarii) de re-amenajare, ori ii chem sa re-faca gradina. Mi se pare absurda situatia in care suntem acum: nici parcare nici spatiu verde.