avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Activitate lilianaliliana

Activitate lilianaliliana

Buna ziua. O societate scoala de soferi are prevazut in contractul de scolarizare ca elevul suporta cobustibilul in procent de 100 % . Astfel se taxeaza doar cursurile de legislatie si practica .
Am citit acum in ordinul 733 din 2013 ART. 50
Tariful de şcolarizare prevăzut în contractul încheiat de către un cursant cu
şcoala de conducători auto, trebuie să cuprindă în mod obligatoriu toate costurile directe, inclusiv combustibilul şi indirecte, aferente pregătirii teoretice şi practiceale respectivului cursant
Exista posibilitatea ca cineva sa se ia de traba aceasta , s-a mers pe acest principiu la elevi li se par mai usor sa plateasca ei cand se merge la orele de practica noi fiind dintr-un orasel si se merge la un alt oras mai mare sa se faca orele de conducere .
Va multumesc mult
Buna ziua.
Am avut un contract de inchiriere in anul 15.10.2011 - 15.10.2012, cu o persoana care era pensionar, atunci am sunat la Casa de sanatate Buzau si s-a vorbit cu juristul de acolo daca se plateste sanatate la aceste venituri si s-a spus ca nu, atat timp cat este pensionar proprietarul.
Acum a primit de la adinistratia fiscala ca trebuie sa plateasca sanatatea aferenta acelui contract.
ce ma sfatuiti sa fac si daca este corect sa platesc sanatate.
Buna ziua.
Din punct de vedere al TVA colectez si deduc, totul se bate la casa de marcat .
Va multumesc mult
Buna ziua
Societatea noastra este platitoare de impozit pe venit 3%
Cum se inregistreaza in contabilitate urmatoarea situatie: o persoana juridica face reincarcari de cartele de telefonie mobila. Adica, in unitate este un aparat care scoate un bon cu un cod, astfel incat clientul isi incarca telefonul cu ajutorul acestui cod.
Pretul cartelei este prestabilit de furnizor Insa, societatea primeste ulterior factura cu "bonurile vandute" si pe factura apare un discount acordat de "furnizorul" (acesta fiind de fapt castigul societatii comerciale vanzatoare)

Am citit o circulara ca trebuie ca livrarile sa fie prin 704 si factura pe care o primim de la ei sa fie prin 628, dar daca eu bag totul prin 704 nu mai raman cu nimic din acel comision pe care ei mil dau
Am considerat ca cea mai buna inregistrare ar fi :
livrare 5311 - 462
si achizitia 462 - 401
si acel comision 462 - 704
Ce parere aveti ?
Va multumesc