avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie contabila incarcare electronica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie contabila incarcare electronica

Buna ziua
Societatea noastra este platitoare de impozit pe venit 3%
Cum se inregistreaza in contabilitate urmatoarea situatie: o persoana juridica face reincarcari de cartele de telefonie mobila. Adica, in unitate este un aparat care scoate un bon cu un cod, astfel incat clientul isi incarca telefonul cu ajutorul acestui cod.
Pretul cartelei este prestabilit de furnizor Insa, societatea primeste ulterior factura cu "bonurile vandute" si pe factura apare un discount acordat de "furnizorul" (acesta fiind de fapt castigul societatii comerciale vanzatoare)

Am citit o circulara ca trebuie ca livrarile sa fie prin 704 si factura pe care o primim de la ei sa fie prin 628, dar daca eu bag totul prin 704 nu mai raman cu nimic din acel comision pe care ei mil dau
Am considerat ca cea mai buna inregistrare ar fi :
livrare 5311 - 462
si achizitia 462 - 401
si acel comision 462 - 704
Ce parere aveti ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 13:03, 14 Ianuarie 2015
Pentru a nu plati impozit pe micro la intreaga suma ci doar la comision (aceasta este situatia din ce inteleg aici) ar trebui sa aveti in vedere sa actionati dupa urmatorul mecanism:
"distribuitorul nu acţionează în nume propriu, ci în numele operatorului de telefonie, respectiv în calitate de mandatar al acestuia."

Exista o circulara in care este tratata aceasta speta dar pe linie de TVA. Cu toate acestea cred ca va poate ajuta:

[ link extern ]
Buna ziua.
Din punct de vedere al TVA colectez si deduc, totul se bate la casa de marcat .
Va multumesc mult
Pai ... aici e smecheria.

Daca colectati si deduceti TVA inseamna ca actionati in nume propriu si se considera ca ati primit si ati prestat serviciul respectiv. In aceste conditii trebuie sa va inregistrati venitul (in intregime) si sa va deduceti cheltuiala. Ceea ce inseamna ca veti plati 3% la intreaga suma.

Daca conditiile comerciale nu va avantajeaza consider ca aveti doua optiuni:
1. renegociati contractul astfel incat marja de adaos sa fie mai mare;
2. restructurati contractul astfel incat sa fiti mandatar;

In a doua varianta nu va va fi facturat dvs acest serviciu ci unor persoane fizice nenominalizate iar dvs veti factura contravaloarea comisionului (acel discount) catre operatorul de telefonie. Pt astfel de aparate daca nu ma insel exista o exceptie si nu este obligatorie emiterea de bon fiscal (verificati in legea caselor de marcat pt ca va spun din memorie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura paypoint adlala adlala Am in fiecare zi incasari din incarcare electonica,in casa de marcat,nu s-a selectionat un deparament singur cu aceasta \"incarcare electronica\"si imi apare ... (vezi toată discuția)
monografie casa de expeditie ani_beita ani_beita Va rog sa ma ajutati cu o monografie casa de expeditie/intermediere transporturi ! Multumesc !:) (vezi toată discuția)
Dubla colectare a tva? gheorghemaria gheorghemaria achizitionez un serviciu on-line prin plata prin sms. la achizitionarea acelui credit pentru sms eu platesc tva aferent lui societatii de telefonie. la ... (vezi toată discuția)