avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Activitate marius_oprita

Activitate marius_oprita

salut comunitate
Daca primaria a omis vreme de zeci de ani sa le trimita parintilor mei valoare impozitului ce trebuie platit pe un teren arabil, iar acum in 2021 au realizat acest lucru, e normal sa-i puna sa plateasca cu 5 ani din urma? Mentionez ca nu sunt ei proprietarii. Terenul e ramas de la bunici, iar acestia au 6 copii. A ramas pe metoda traditionala la baiatul cel mic, care l-a bagat in asociatie si primea anual 20% productie. Regula cu 5 ani in urma nu se aplica doar la cladiri? E inadmisibil ca primaria sa fie cea care a emis un titlu de proprietate cu ceva ani in urma pe numele bunicilor, iar acum sa zica, ca nu au terenul inregistrat in evidentele lor, dar pe titlul de proprietate de ce e trecut? A pus-o pe mama sa faca o cerere in numele lui tata, ca el este proprietarul de drept al terenului, ca sa poata sa-i impute aceasta taxa. Dar logic, cererea este ilegala, pt ca el mai are 6 frati in viata si nu exista taxa de succesiune pe ceea ce a ramas de la bunici (casa,curte,30 ari de vie si 2 h de teren arabil). In principiu, va sunt recunoscator pt un raspuns legat de legea care le permite sa se intoarca cu 5 ani in urma pe plata taxelor pt un teren arabil. Eu n-am gasit...

Mulțumesc pt raspuns, dar chiar este posibil asa ceva? Nu se considera ca deja a fost facut acel demers si cazul s-a inchis prin clasare?
Editat de moderator :- motiv - nu este necesar sa citati mesajul anterior.
salut! Atunci cand plangerea depusa pentru neplata peniei alimentare,este depusa cu 5 zile mai devreme decat indeplinirea termenului de plata cu reacredinta in ultimele 3 luni, iar procurorul a dat clasare, se mai poate face ceva? Mai exista vreun artificiu legal,ca sa sa se ia cererea in considerare? multumesc
Buna Ziua,
Mi-a fost retinut permisul de conducere, care este eliberat de autoritatile italiene.Am inteles ca se poate face o declaratie notariala,pe care sa o depun la seful politiei rutiere pe raza carea mi s-a retinut permisul, prin care sa cer restituirea permisului de conducere cu angajamentul ca nu voi conduce pe teritoriul Romaniei pana la expirarea perioadei de suspendare al dreptului de a conduce.In cazul de fata este vorba de 30 de zile.Este adevarata aceasta informatie?
Am dus-o si eu la o verificare asa pe care o face orice service de colt de strada. Sa-mi spuna daca a fost lovita, daca nu cumva pierd vreo roata, daca trebuie schimbate telescoape, distributie. Am acceptat viciile gasite la service-ul respectiv, dar acest vanzator nu a spus nimic dintre viciile ce le stia el. In fiecare si gaseam cate ceva stricat. Apoi am decis sa o programez la reprezentanta la verificat si, a iesit dezastru. 224.000 de km stersi din memorie, kit de ambreaj care trebuie schimbat, bujii, bobina, furca cuplaj etc. Și ca sa fie treaba treaba de astazi la 10 zile de la cumparare nu mai merge deloc. Acum doua zile i-am facut verificarea respectiva, iar astazi imi arata in bord matrul Motor, nu se mai tureaza, merge sacadat.

pop_m a scris:

Fara a avea cea mai mica intentie de a va certa... dumneavoastra ati cumparat masina fara sa o duceti la o verificare?

Nu pot sa dovedesc ca el e cel care ar fi dat kilometrajul inapoi. E posibil doar sa fi stiut de acest viciu. Pe diagrama de la service, imi apare ca kilometrajul a fost resetat in 0 in urma cu 540 de zile, iar cel care mi-a vandut mie masina o detine din august 2018. Mi-a vandut-o cu vicii ascunse si la supra pret. Eu as fi considerat ca e un pret ok 4300 de euro, avand 160000 de km reali, asa cum a zis el. Apoi am descoperit un contract de vanzare cumparare in acte, intre el si un anumit Milev, pt suma de 3400 de euro. El a stiut ca masina are vicii pt ca nu mi-a spus, dar in momentul cand i-am zis eu de ele, a zis ca: crede-am ca stiai.
Multumesc pentru raspuns.
O sa iau in calcul procesul pe instanta civila.
Albert Kurtyan a scris:

Nu vă bateţi capul pe partea penală că nu rezolvaţi nimic. Pierdere de vreme.
Protecţia consumatorului poate ajută cu ceva sau proces civil pentru fraudă în contract şi despăgubiri (sau anulare contract, după caz).

multumesc pt raspuns.Dar nu ziceau ca a dat guvernul o lege care se refera strict la ptoblema asta cu masinile? Eu am cumparat o masina, care are 224.000 de km dati inapoi :( Ea ar valora vreo 2700 de euro si eu am dat 4300...
As vrea sa stiu si eu, daca stie cineva, care este aricolul adaugat in codul penal, care ne face raspunzatori pentru masluirea kilometrajului auto.multumesc
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Nu stiu cum sa fac sa-mi recuperez permisul, pt ca nu stiu ce model de cerere sa fac catre procuror. Deci, eu am fost implicat intr-un accident auto, in care m-am constituit parte civila. Pe percursul cercetarilor se presupune ca in urma acestui accident am fost si eu vinovat incalcand niste norme de circulatie le drumurile publice, dar pe numele celaluilalt conducator auto s-a deschis un dosar penal in care eu m-am constituit parte civila. Am permisul suspendat odata cu al lui in data producerii accidentului. Daca eu am permisul suspendat cu dovada fara drept de circulatie iar datele ce au ajuns acum la dosar arata ca eu am savarsit fapte civile care ar fi trebuit sa duca la suspendarea permisului meu cel mult 90 de zile, de ce mi se retine permisul in continuare pana la finalizarea dosarului avand in vedere ca dosarul este deschis pe numele respectivului conducator nu pe numele meu? Va rog ajutati-ma cu un model de cerere prin care sa stiu ceea ce cer pt ca nu stiu daca ma pot adresa cu cererea pe numarul dosarului care de fapt nu este al meu. Multumesc