avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana_rib

Activitate Ioana_rib

Discuție CA constructii
Bună ziua, va rog sa ma ajutați concret cum se calculează CA total pt a beneficia de scutiri la contribuțiile pt salarii în domeniul construcțiilor, care conturi vor întra în calcul, doar cele din cls 70.. de la 701 la 709??? iar în ceea ce privește CA construcții adaug și ct. 722?? Mulțumesc
Speta: pe toata perioada anului 2014 nu s-au inreg fact. de energie si nici chitantele aferente acestora pt ca au fost si achitate. Firma e pe pierdere la 2014 - cu tva la trimestru. Conctret cum pot eu astazi 19.03.2015 sa inregistrez facturile respective si platile si ce declaratii trebuie depuse?
In 2015 se depune declaratia 205 pt anul 2014 pentru veniturile din salarii sau informatile au fost preluate in D112 si nu mai trebuie depusa?????
O societate achizitioneaza un ansambu rezidential de apartamente print-o licitatie publica (transfer de active), aceasta urmeaza sa vanda apartamentele achizitonate, care ar fi inregistrarile contabile corecte care tin de achizitie, se inregistreaza a ca si marfa in ct. 371 sau ca si constructie ct. 212 tindu cont ca urmeaza a fi vandute la scurt timp???
Am preluat contabilitatea unei firme si am constatat acum la ianuarie 2015 cu ajutorul extraselor de cont la decembrie 2014 faptul ca un client nu ne-a acceptat o factura din oct. 2013 si nici nu o va accepta,, la noi fiind inregistrata, cum pot sa fac sa rezolv aceasta situatie, cum as putea sa o scot facutura si din evidentele noastre?
Este suficient ca veniturile unei societati sa fie mai mici de 65.000euro la sf anului pentru ca aceasta sa treaca de la plata impozitului pe profit la impozit pe venit, care este articolul din codul fiscal care face referire la acest lucru si poate fi optionala trecerea aceasta?