avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitie ansamblu rezidential inregistrari contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitie ansamblu rezidential inregistrari contabile

O societate achizitioneaza un ansambu rezidential de apartamente print-o licitatie publica (transfer de active), aceasta urmeaza sa vanda apartamentele achizitonate, care ar fi inregistrarile contabile corecte care tin de achizitie, se inregistreaza a ca si marfa in ct. 371 sau ca si constructie ct. 212 tindu cont ca urmeaza a fi vandute la scurt timp???
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 09:26, 29 Ianuarie 2015
Mie mi se pare corect sa fie pe 212. Nu inregistrati amortizare.

Daca este transfer de active aveti grija la faptul ca deveniti succesorul fiscal al vanzatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cladiri inregistrate in contul 371/345 liliionescu liliionescu buna ziua, Dezvoltatorii imobiliari au inregistrate in conturile 371 sau 345 cladirile. Avand in vedere faptul ca acestea nu au fost vandute in 3 ani ... (vezi toată discuția)
Speta cont 361 Georgiana Constantin Georgiana Constantin Buna seara, Cum se inregistreaza descarcarea din gestiune a animalelor de catre o societate care obtine, achizitioneaza si livreaza animale? (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune anairam_unid anairam_unid Buna ziua, Am o firma care are comert cu amanuntul insa a vandut doar cu factura ,firma este neplatitoare de tva.Intrebarea mea este cum se descarca ... (vezi toată discuția)