avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2109 soluții astăzi
Forum Activitate stefi9

Activitate stefi9

Revin cu o intrebare,deoarece nu sunt lamurit in privinta permisului de conducere.Conform art 116 din codul rutier,in cazul in care se dispune,ca urmare a savarsirii unei infractiuni rutiere,renuntarea la urmarirea penala,renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea xecutarii pedepsei,NU se va dispune anularea permisului ci doar suspendarea acestuia(cu titlu de sanctiune contraventionala complementara pentru o perioada de 90 de zile)-art 103 alin 1 lit c,in forma modificata prin legea nr 255/2013 pentru punerea in aplicare a Noului cod de procedura penala.Solutia data dosarului meu de urmarire penala,pentru savarsirea infractiunii de conducere sub influenta alcolului,a fost de amanarea aplicarii executarii pedepsei.De cand se pun cele 90 de zile de suspendare a permisului???
Vreau sa stiu daca in urma acestei hotarari judecatoresti,mi a fost anulat permisul de conducere sau nu....Complet: C2 Penal Cameră Preliminară/Fond-amânare pr.
Tip solutie:
Solutia pe scurt: În baza art.336 al.1 N.C.pen.,cu aplicarea art. 396 al.10 N.C.p.p. stabileşte în sarcina inculpatului Nica Ştefan o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art. 83 alin. (1), (3) N.C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 82 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Ilfov la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Ilfov. În baza art. 404 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul cuvenit apărătorului din oficiu rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 19.10.2015.
Document: Hotarâre 232/2015 19.10.2015
Va multumesc!
Răspuns la discuția antecontract
Multumesc!!!
Discuție antecontract
Sunt mandatat de mama mea sa vand un teren agricol,printr o procura.Ce se intampla daca intre timp ea decedeaza iar eu am incheiat un antecontract de vanzare cumparare.Mai poate fi incheiat actul de vanzare-cumparare de mine?
Răspuns la discuția legea 17/2014
Multumesc !!
Discuție legea 17/2014
Am in curs de vanzare un teren de 5000 mp extravilan.Am urmat toti pasii pt oferta de preemtiune si dupa ce terenul a fost declarat liber pt. vanzare,am incheiat un antecontract de vanzare cumparare.Se poate finaliza cumpararea in termen mai mare de 6 luni(am inteles ca dupa 6 luni se prescrie oferta)?
Multumesc !
Daca dupa trecerea celor 30 de zile de la oferta afisata la primarie,terenul devine liber pentru vanzare,exista un termen limita de vanzare a terenului si trebuie reluata oferta de premtiune?