avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate Alinutza37

Activitate Alinutza37

Bună seara, îmi puteți spune după ce perioada de timp se șterg dosarele înregistrate pe portalul instantei?
Buna ziua, va rog sa ma ajutati in a ma lamuri cu situatia in care ma aflu. Am datorie la Asociatie in cuantum de debit 6000 lei si penalitatile sunt 4750. Am fost sa platesc debitul si sa incerc sa facem un angajament de plata esalonata a penalitatilor Insa, m-am lovit de refuzul Presedintelui de Asociatie care imi solicita si plata penalizarilor deoarece nu poate incasa doar debitul. In acest caz am solicitat conform LG. 230/2007 sa primesc defalcat situatia datoriei. Din nou imi spune ca nu poate sa imi calculeze pe toata perioada restanta adica,2009 ci doar din 2014 de cand a preluat Asociatia. Solicitarea scrisa am depus-o in luna iunie si nu am primit raspuns. M-am adresat in scris si Primariei unde explic situatia si solicit sprijin pt a plati debitul iar penalitatile sa le platesc esalonat. Raspunsul verbal al functionarului a fost la modul "nu stiu ce raspuns sa va dau ". Va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati spre organul abilitat in rezolvarea situatiei. Cum trebuie sa procedez mai departe. Va multumesc.
bună ziua,
am urgent nevoie de un sfat, am încheiat un contract cu Provident, am solicitat în mod expres agentului dar și prin apel telefonic companiei discreție totală față de restul familiei. Aceaștia nu și-au respectat clauza contractuală și am primit prin poștă la domiciliu scrisoare de mulțumire pentru contractul încheiat cu toate datele aferente. Un membru al familiei a găsit această scrisoare în cutia poștală și am mari probleme în familie dar și sănătatea mi-a fost zdruncinată. Ce măsuri pot lua împotriva acestor incompetenți care au încălcat dreptul la confidențialitate pe care l-am cerut și de care am fost asigurată că îl vor respecta. Menționez că eu mi-am respectat în totalitate clauzele contractuale, nu am întârziat cu plățile.
Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Agresiune fizica
Pentru a solicita despăgubiri materiale şi morale este necesar să deschidem proces civil sau putem solicita în procesul penal? La serviciul de medicina legala am fost atentionati sa pastram orice chitanta eliberata de medicii care au evaluat starea de sanatate a sotului meu la momentul respectiv pentru a le prezenta in instanta.
Sumele pentru despăgubiri morale le solicită victima sau sunt stabilite de judecător?
In luna decembrie 2014 sotul meu a fost agresat fizic de doi veri. A primit 4 zile de ingrijiri medicale, urmeaza sa depunem plângere penală la parchet. Ce pedeapsă vor primi agresorii şi dacă putem solicita şi despăgubiri. A suferit traumatisme craniene, pe cont propriu a făcut şi un examen RMN. A fost atacat de cei doi prin surprindere fără să poată riposta. Soacra mea şi cumnatul au reuşit să-l salveze din mâinile celor doi deoarece se afla în imposibilitatea de a se apăra.