Buna ziua, va rog sa ma ajutati in a ma lamuri cu situatia in care ma aflu. Am datorie la Asociatie in cuantum de debit 6000 lei si penalitatile sunt 4750. Am fost sa platesc debitul si sa incerc sa facem un angajament de plata esalonata a penalitatilor Insa, m-am lovit de refuzul Presedintelui de Asociatie care imi solicita si plata penalizarilor deoarece nu poate incasa doar debitul. In acest caz am solicitat conform LG. 230/2007 sa primesc defalcat situatia datoriei. Din nou imi spune ca nu poate sa imi calculeze pe toata perioada restanta adica,2009 ci doar din 2014 de cand a preluat Asociatia. Solicitarea scrisa am depus-o in luna iunie si nu am primit raspuns. M-am adresat in scris si Primariei unde explic situatia si solicit sprijin pt a plati debitul iar penalitatile sa le platesc esalonat. Raspunsul verbal al functionarului a fost la modul "nu stiu ce raspuns sa va dau ". Va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati spre organul abilitat in rezolvarea situatiei. Cum trebuie sa procedez mai departe. Va multumesc.
Restanțele și penalitățile se plătesc in ordinea cronologică a asimilării .Puteți să faceți un angajament de plată și să plătiți in ordinea asimilării restanțelor și a penalizărilor .
In ceea ce privește situația restanțelor și a penalizărilor Asociația trebuie să dețină arhiva documentelor și in baza lor se poate prezenta situația restanțelor cat și a penalizărilor .
Conform dispozitii in vigoare,ordinea de stingere a datoriilor se achita concomitent suma de baza +penalitatile aferente
In varianta dorita de dv tot veti inregistra debite vechi,care vor atrage alte noi penalitati
Chiar daca presedintele de asociatie este nou,totusi in evidenta asociatiei pe fisa individuala,ar trebui sa existe succesiv si cronologic evidenta debitelor
Ma intreb, atunci, de ce va mai considera aceasta datorie intre 2009 si 2014?
Daca nu stie din ce provine?
Daca v-ar da in judecata, ar trebui sa justifice aceasta perioada si, asa cum ar trebui sa arate judecatorului din ce provin acele penalizari, asa ar trebui sa va arate si dv, ca "beneficiar" al lor.
Ideea e ca, daca acele penalizari nu sunt in regula si daca platiti ceva din aceasta suma, ati putea sa va pacaliti.
Ar trebui sa chemati asociatia in judecata pentru lamurirea acestei sume.
Restanta intretinere
antonyc
Buna ziua,
As vrea sa stiu care este prioritatea si ordinea legala de achitare a restantelor catre asociatia de propietari , in fapt
Am avut o restanta de ... (vezi toată discuția)