probabil, presupuand ca este vorba despre prejudicii considerabile.
Va multumesc.
nu am aceasta posibiltate, din pacate;
cum isi poate sustine cauza (in speta, imputarea) daca toate atributiile le-am primit numai verbal ? nu exista documente din care rezulte obilgatiile mele in cadrul acestei companii si faptul ca mi le-as fi asumat sub semnatura.
la data angajarii am semnat: CIM si ca am luat la cunostinta despre continutul ROI si al CCM, atat;
activitatea mea se rezuma la introducerea in programul de evidenta a materialelor, a unor NIR-uri si bonuri de consum materiale, intocmite de catre gestioanari;
activitatea de productie nu este tinuta pe loc de lisa unui operator date sau contabil; materialele intra si ies pe baza de documente care sunt ulterior introduse in program.
nu vad obiectul raspunderii patrimoniale.
Acestea sunt generalitati de care am cunostinta; putin mai detaliat, se poate, va rog, analizand situatia ?
Multumesc
(Y) asa s-a procedat, multumesc frumos.
Buna ziua,
Recent mi-am depus demisia cu preaviz de 20 zile lucratoare, la o soc cu activitate de productie, eu avand functia de contabil pe materiale;in urma unor negocieri purtate ma razgandisem, urmand sa trec pe alta functie in cadrul aceluiasi serviciu financiar; in cursul aceleiasi zile am aflat ca nu mai este valabila negocierea, ca urmare am anuntat ca nu intentionez sa ma mai prezint la birou. Am fost contactata telefonic si amenintata ca se va aplica legea daca nu ma prezint sa predau lucrarile aflate in executie (respectiv: introducere nir-uri si bonuri de consum materiale, o situaite financiara pe o lucrare anume). toate aceste situatii se afla in pc-ul pe care imi desfasuram activitatea iar in momentul in care am preluat functia nu am semnat niciun document de predare-primire, nici macar fisa postului. In contractul colectiv de munca exista un paragraf in care se stipuleaza faptul ca salariatului i se imputa contravaloarea a 12-15 salarii daca activitatea sa defectuoasa sau lipsa nejustificata de la serviciu aduce prejudicii materiale societatii.
Intrebarea mea este : cum ma poate afecta pe mine acest paragraf, intrucat nu imi desfasor activitatea direct in productie, materialale intra si ies din magazie in baza documenteler intocmite manual de catre gestionari, in contabilitate, inregistrarile efectuandu-se in baza acelor documente, nu invers,lipsa mea de la serviciu neafectand procesul de elibereare a materialelor din magazie pt procesul de productie ? :(
Multumesc,
Cristiana
buna seara; firma la care lucrez a fost vanduta acum un an altei soc com; deocamdata CIM-urile sunt in vigoare, salariile au ramas aceleasi; am inteles ca la un moment dat, in cursul anului acesta, firma va intra in insolventa iar salariatii (nu stim daca toti sau numai o parte dintre noi) vor fi preluati de firma cumparatoare, unde salariile, pe aceleasi functii sunt mai mici; ce sanse exista sa fim preluati pe salariile actuale? ce prevede legislatia in aceste cazuri?
Multumesc anticipat,
in conditiile in care mostenitorii nu au deschis succesiunea si nu sunt interesati de mostenire in sine, nu inteleg:
1. de ce trebuie sa negociez un angajament de plata pe care nu mi l-am asumat pt niste servicii de care nu am beneficiat, mai cu seama, ca au fost emise facturi inca 3 luni dupa solicitarea mea de a sista facturarea pe motivul inexistentei consumatorilor;
2. daca la dezbaterea succesiunii, mostenitorii renunta la proprietatile care fac obiectul mostenirii, ce pretentii se mai pot emite asupra acestora?
buna seara; ma confrunt cu urmatoarea situatie: parintii au decedat acum 2 ani, nu am deschis succesiunea, am depus la furnizorii de utilitati copii xerox ale certificatelor de deces, am solicitat intreruperea furnizarilor de utilitati si debransarea, am aflat ca exista debite restante si am solicitat situatia acestora la zi, fara a mentiona in vreun document ca imi asum obligativitatea platii acestora; acum m-am trezit data in judecata de catre furnizorul respectiv pe motiv ca nu mi-am respectat angajamentul de achitare a debitului restant si a penalitatilor; am fost plecata din localitate si au expirat si cele 30 zile in care puteam depune intampinarea si/sau raspunsul la "cererea cu valoare redusa".
am 2 intrebari :
1. ce mai pot face eu acum?
2. se pot lua masuri (financiare, juridice) impotriva mea ?
multumesc anticipat pt ajutor