buna seara; ma confrunt cu urmatoarea situatie: parintii au decedat acum 2 ani, nu am deschis succesiunea, am depus la furnizorii de utilitati copii xerox ale certificatelor de deces, am solicitat intreruperea furnizarilor de utilitati si debransarea, am aflat ca exista debite restante si am solicitat situatia acestora la zi, fara a mentiona in vreun document ca imi asum obligativitatea platii acestora; acum m-am trezit data in judecata de catre furnizorul respectiv pe motiv ca nu mi-am respectat angajamentul de achitare a debitului restant si a penalitatilor; am fost plecata din localitate si au expirat si cele 30 zile in care puteam depune intampinarea si/sau raspunsul la "cererea cu valoare redusa".
am 2 intrebari :
1. ce mai pot face eu acum?
2. se pot lua masuri (financiare, juridice) impotriva mea ?
1-Negociati anagajament de plata cu furnizorii de utilitati
2-Daca ati fost data in judecata,reclamanta daca obtine hotarare judecatoreasca favorabila,
cu scopul legitim de recuperare debit,va demara procedura de execuatre silita
In speta dvs,procedura este mai complexa deoarece presupune dezbaterea succesiunii,dar in final reclamantul poate recupera debitul+cheltuieli aferente solutionarii prin instanta si executor judecatoresc
in conditiile in care mostenitorii nu au deschis succesiunea si nu sunt interesati de mostenire in sine, nu inteleg:
1. de ce trebuie sa negociez un angajament de plata pe care nu mi l-am asumat pt niste servicii de care nu am beneficiat, mai cu seama, ca au fost emise facturi inca 3 luni dupa solicitarea mea de a sista facturarea pe motivul inexistentei consumatorilor;
2. daca la dezbaterea succesiunii, mostenitorii renunta la proprietatile care fac obiectul mostenirii, ce pretentii se mai pot emite asupra acestora?
Restante intretinere
Sonanca
Buna ziua. Va rog sa spuneti daca e legal ca intr-un bloc sa se inchida apa pentru toti locatarii pe motiv ca sunt 3 locatari cu restante la intretinere. ... (vezi toată discuția)