avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Soc com vanduta va intra in insolventa, ce se intampla ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Soc com vanduta va intra in insolventa, ce se intampla cu salariatii

buna seara; firma la care lucrez a fost vanduta acum un an altei soc com; deocamdata CIM-urile sunt in vigoare, salariile au ramas aceleasi; am inteles ca la un moment dat, in cursul anului acesta, firma va intra in insolventa iar salariatii (nu stim daca toti sau numai o parte dintre noi) vor fi preluati de firma cumparatoare, unde salariile, pe aceleasi functii sunt mai mici; ce sanse exista sa fim preluati pe salariile actuale? ce prevede legislatia in aceste cazuri?
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: cristiana-anca , utilizator 13:54, 7 Octombrie 2015
Nu prevede legislatia asa ceva in mod expres, clar, specific.
Daca va fi cazul de un nou contract de munca va trebui sa negociati salariul.
Art. 173. C.mun.
(1) Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.

Prin urmare, veti fi preluati cu salariile avute la data transferului.
(Y) asa s-a procedat, multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca ciprianSTOICA ciprianSTOICA lucrez la o firma de mai bine de 13 ani. aceasta a intrat in insolventa iar punctul de lucru de care apartin va fii preluat de o alta firma cu acelasi domeniu ... (vezi toată discuția)
Modificare cim suspendat dana_ludmila dana_ludmila 10 salariati ai societatii X au cim-urile suspendate conform art.52 alin.1 lit.c) din Codul Muncii. In perioada de suspendare societatea X fuzioneaza (prin ... (vezi toată discuția)
Preluarea de catre alta firma alinamadalina2015 alinamadalina2015 buna ziua, sunt angajat in cadrul unei firme ce furnizeaza forta de munca in supermarcheturi. din cate am inteles aceasta firma se desfinteaza si urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)