avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate hurubaana

Activitate hurubaana

Discuție Despre salariu
Buna ziua,as avea si eu o intrebare stiu ca salariul minim pe economie este de 1900 ron,acest salar ar trebui sa il aiba toata lumea.Eu lucrez in invatamant si am salariul de baza 1890,mentionez ca lucrez de 34 de ani pe postul de laborant,am studii superioare in Psihologie,dar nu imi sunt recunoscute.Vreau sa intreb daca este in regula acesta salar de baza?
Răspuns la discuția CE POT SA FAC?
Am inteles.Multumesc.Dar mai doresc sa va intreb ceva.In momentul in care sa ajuns la executor judecatoresc si se face proprire pe salarii,dobanda mai poate f recalculata? La mine apare debit+dobanda+taxa judiciara+cheltuieli de executare silita+onorariu judecatoresc,precum si in continuare dobanzi pana la recuperarea integrala a debitului.
Discuție CE POT SA FAC?
Am stat giranta la un coleg si din 2016 mi se tot retin cate 400 de lei pe luna mai sunt inca vreo 2 ani de retinut si nu scap cu atat ci ulterior mi sa spus ca se calculeaza dobanda la tot ce sa retinut,.Dar acum citind actele care mi s-au trimis de la executor am observat pe Adeverinta de angajament ca suma pe care a primito de la CAR nu este scrisa de secretara mea ci de altcineva,probabil eu atunci nici macar nu stiam ce suma va scoate colegul meu,mentionez ca asta sa intamplat in 2010.Vreau sa va intreb daca as putea sa fac o expertiza la scris si daca as avea vre-un castig de cauza cu acest document.Multumesc.
Răspuns la discuția poprirea pe salar
Revin, deoarece as mai dori inca o informatie. Salariul net din statul de plata al unitatii, este de 1400 lei. Din aceasta suma mi se retine 620 lei (rata personala) si inca 400 lei proprire pentru colegul meu, astfel pentru subzistenta mi se vireaza pe card suma de 380 lei. Este corect? Contabilul unitatii sustine ca dansul procedeaza corect, conform legii.
Răspuns la discuția poprirea pe salar
rata mi se trage direct din salar,nu o achit eu din mana
Buna ziua,am si eu o intrebare,am o rata de 620 de lei lunar si am facut greseala sa fiu giranta la un coleg care nu si-a platit rata si mi-a venit proprire pe salar ,iar contabila mea mi-a zis ca trebuie sa imi traga 1/3 din salar pentru colegul meu ne mai tinand cont si de rata mea,mentionez faptul ca am un salar de incadrare de 1690 de lei.As dori sa stiu daca este corect,deoarece nu raman lunar cu aproape nimic din salar si platesc o multime de bani pentru colegul care a folosit acei bani,Va multumesc
Răspuns la discuția Intrebare spor toxicitate
Multumesc pentru raspuns
Ma numesc Ana si sunt laboranta intr-un liceu de peste 30 de ani nu am primit niciodata vreun spor de toxicitate,as dori sa va intreb,daca exista vre-o posibilitate de a obtine acest spor,deoarece lucrez cu substante chimice si 8 ore zilnic lucrez in acest mediu.Va multumesc.