avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre salariu

Buna ziua,as avea si eu o intrebare stiu ca salariul minim pe economie este de 1900 ron,acest salar ar trebui sa il aiba toata lumea.Eu lucrez in invatamant si am salariul de baza 1890,mentionez ca lucrez de 34 de ani pe postul de laborant,am studii superioare in Psihologie,dar nu imi sunt recunoscute.Vreau sa intreb daca este in regula acesta salar de baza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 5 Noiembrie 2018
Salariul minim pe economie se aplica in orice sector de activitate, bugetar sau privat.

Nerespectarea dispozitiilor privind garantarea in plata a salariului minim brut pe tara, se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 2.000 lei de catre ITM.

art.164 C.mun.
.....
(2) Angajatorul nu poate negocia şi stabili salarii de bază prin contractul individual de muncă sub salariul de bază minim brut orar pe ţară.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu in invatamant mysymysy mysymysy Buna ziua. Am o nelamurire privind salariul de baza in invatamant . Stiu ca de la 1 mai s-a marit salariul minim pe economie. Pana la 1 mai am avut salariul de ... (vezi toată discuția)
Creștere salariu neefectuata,încălcare lege Coritnuza1 Coritnuza1 Din cate am inteles in 2018 salariul brut a urcat la 1900 lei...iar cel net pentru cei care încasau pana in prezent 1000 lei a urcat la 1150 lei...sau ceva de ... (vezi toată discuția)
Ingrijitoare la o gradinita darkside darkside Se poate ca o persoana care lucreaza ca ingrijitoare la o gradinita sa aiba salariu de incadrare de 675 lei si in ciuda faptului ca ar trebui sa aiba spor de ... (vezi toată discuția)