Buna ziua. Am o nelamurire privind salariul de baza in invatamant . Stiu ca de la 1 mai s-a marit salariul minim pe economie. Pana la 1 mai am avut salariul de baza 1160 - prof calificat, cu definitivat, studii superioare ,6 ani vechime . Dupa 1 mai tot atat a ramas!. Sa inteleg ca de acum voi lua sub minim pe economie?!
Cand am intrebat s-a zis ca brutul nu trebuie sa fie mai mic decat minimul!. Va rog, cum este corect?
Multumesc
Art.164 C.mun.
...
(2) Angajatorul nu poate negocia şi stabili salarii de bază prin contractul individual de muncă sub salariul de bază minim brut orar pe ţară.
....
Stabilirea salariului de bază sub nivelul salariului minim brut pe tara constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei, pentru fiecare contract individual de muncă în care salariul minim este stabilit sub cel menționat in HG 1017/2015 si, în măsura în care, potrivit legii, fapta nu constituie infracțiune.
In speta, depuneti o sesizare la Inspectia Muncii/ITM.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Ore lucrate
BarbuViorica
Sotul lucreaza la o firma de paza si depaseste numarul de 168 ore/luna,lucreaza pana la 230ore/luna ,nu este platit cu salariul minim pe economie,este platit ... (vezi toată discuția)
Despre salariu
hurubaana
Buna ziua,as avea si eu o intrebare stiu ca salariul minim pe economie este de 1900 ron,acest salar ar trebui sa il aiba toata lumea.Eu lucrez in invatamant ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.