avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Activitate Aismen

Activitate Aismen

Buna ziua tuturor,

Am inteles ca in noile modificari fiscale, guvernantii nostri au aruncat la inaintare o solutie de impozit pe tranzactionarea de monezi digitale.

Acum intrebarea mea este urmatoarea. Daca monezile mele sunt obtinute prin mining (consum de curent si achizitie de echipamente pentru acest proces) deci nu prin tranzactionare, ar mai trebui platit impozit?

In descrierea legii se mai pune detaliul ca impozitul este pe diferenta dintre achizitie si vanzare. Avand in vedere ca acesti pasi nu exista, doar vanzarea eventuala pentru monetizarea lor in lei/euro, se incadreaza aceasta actiune la plata de impozit?

Multumesc anticipat.
Buna ziua,

In urma cu cateva luni am primit o decizie de compensare in puncte din partea ANRP cu privire la un imobil si teren confiscat de statul roman.

In urma verificarilor, observ ca cei de la ANRP au facut un calcul gresit pentru compensare si decid sa depun contestatie la Tribunalul Bucuresti.

In intampinare, ANRP cere a nu se constitui parte procesuala deoarece nu din partea lor vine estimarea. Acum la decizia finala vad ca Tribunalul Bucuresti le admite cererea lor si imi respinge mie actiunea.

Intrebarea mea este, daca pot face apel, la ce anume fac apel si cine este parte procesuala? Pe Dumnezeu nu il pot chema in instanta.
Salut,

Bunicii mei vor sa imi lase mostenire un apartament. Din pacate, eu nu am incredere in taica-meu ca l-ar lasa si nu s-ar atinge de el. Vreau sa fac cu ei un testament sau act de mostenire, habar nu am cum se cheama. Stiu ca cea mai utila varianta ar fi sa il iau prin act de vanzare-cumparare dar stiu ca e dublu ca pret la notar.

Ce imi trebuie si cum fac astfel incat atunci cand imi ramane mie apartamentul, taica-meu sa nu poata avea nicio pretentie si sa nu aiba nicio idee de actionare in instanta?