avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate valydrp

Activitate valydrp

multumesc pentru raspuns, dar, daca , legal dobanzile si penalitatile pot depasi suma de 1324 ron pe luna , suma virata de angajator in baza popririi, eu , ce alternative am ?
ori sa muncesc toata viata la negru , la fel si copiii mei , ori sa las la o parte patriotismul si sa plec in alta tara cu familia si sa uit de Romania !?...
repet : in 13.03.2015 creanta datorata 79200 ron , 15.04.2016 , creanta datorata 80100 ron.
in aceasta perioada am platit 17200 ron.
multumesc
Multumesc. Trebuie sa apelez la un avocat care sa ma ajute in acest sens.
gasesc aici?
cu stima,
Buna seara,

Acum un an si jumatate a fost infiintata o poprire pe salariu , trimisa de un birou de executori judecatoresti, in baza unei hotarari judecatoresti.Baza o constituie un contract de credit de nevoi personale la banca X. La data de 15.03.2015 aveam o suma de plata actualizata de 79000 ron, creanta datorata .Am cerut o actualizare si am primit-o astazi : dupa 13 luni de plata a 1324 ron pe luna , creanta datorata este 80100 ron.Tot din aceasta actualizare , trimisa de biroul executoresc, aflu ca in data de 21.09.2015 s-a cesionat creanta catre firma Y IFN.Banuiesc ca este legal ca aceasta creanta sa fie cesionata, chiar si dupa infiintarea popririi, dar intrebarea mea este , calculul creantei datorate , dobanzi , penalitati , debit , se fac dupa contractul de credit initial sau dupa bunul plac al cesionarului ? Am sanse sa castig o diminuare a creantei in instanta ?

Va multumesc anticipat,

Valentin
Buna ziua,

Am 2 popriri trimise catre banca unde mi se vireaza salariul.
Angajatorul directioneaza 1/2 din salariu catre popritori.
Intrebarea mea este:
In momentul in care se atinge suma avizata in popriri prin plata lunara din drepturile salariale , cum sting/inchid poprirea ?
- Instiintej biroul executoresc care a infiintat poprirea?
-notific banca ?
- pot aparea dobanzi in urma achitarii sumei poprite in interval de 2 ani ?

va multumesc!

Valentin
Buna ziua,

In urma unei notificari de plata de la banca x, notificare stampilata si de un executor judecatoresc, angajatorul meu a decis sa de-a curs acesteia si sa-mi opreasca din salariu 1/3 lunar pana la achtarea sumei enuntate( 15096 RON ).
dupa achitarea sumei am cerut celor de la banca x sa-mi confirma ca nu mai am nici o datorie fata de ei.Banca mi-a trimis urmatorul raspuns :"Platile au fost alocate lunar pe contul dumneavoastra, acoperindu-se suma din adresa.
Insa nu sunteti cu platile la zi, din suma respectiva s-au scazut lunar platile virate de angajator, dar totodata la soldul restant lunar au fost adaugate si penalitati de intarziere.
Cu data de azi suma restanta este de 2321.89lei."
Intrebarea mea este daca este in regula sa mai existe penalitati ( in adresa respectiva suma de 15096 RON cuprindea rate restante si penalitati intarziere ) ?
Va multumesc