Au ramas la stat. Procesul a fost de luare mita. Procurorul a constatat (eu am recunoscut) ca am luat mita 3450,dar m-a obligat sa depun 5000(eu am depus cu chitanta care a luat-o procurorul nu m-am opus). Probabil a crezut ca mai cerceteaza si gaseste ca am luat mita mai mult. A cercetat si nu a mai gasit nimic. In rechizitorul trimis la tribunal a spus ca am luat mita3450 dar ca am depus 5000. De aceea tribunalul a dat sentinta camentine sechestrulpe toata suma dar confisca 3450. Acum eu vreau sa recuperez cei 1550lei. Ma chinuiesc de aproape 2 ani cu 3 dosare care au ajuns si la apel. Mereu cererea a fost respinsa. Recunosc ca sunt nepriceput in treburile justitiei. Nu pot angaja un avocat (suma mica)ce imi mai ramane dupa ce platesc avocatul
Procesul penal s-a terminat pe26.01.2016 cu solutie definitiva pe15.02.2016.Judecatoriasect1 si apoi Trib Bucuresti confirma in apel solutia.Cerere nefondata (Cind am dat in judec finantele pt cei 1550lei).Cand am cerut ridicarea sechestrului(am spus ca nu stiu cine e vinovat ca nu am obtinut cei1550,Procuratura sau Tribununalul ca nu a specificat in solutie ca trebuie sa iau cei 1550) si atunci au anulat cererea ca nu am specificat paratul. Pasul urmator cred ca am sa chem in judecata si procuratura si tribunalul si apoi statul roman.Cererea de ridicare sechestru a constituit alt dosar fata de cel in care ceream de la min finantelor cei 1550lei
Procuratura pune sechestru pe5000lei pentru un prejudiciu de 3450lei. Tribunalul mentine sechestrul , confisca 3450lei.Cum pot recupera diferenta de 1550 ?Am cerut ridicarea sechestrului la judecatorie.A fost respins ca nu am precizat paratul.Am dat in judecata MIN.Finantelor. A fost respinsa cererea ca nefondata.Ce mai pot face?Dateaza din 15.02.2016.Nu a fost prescris
Domnii mei ,nu traiti in realitate adeverinta o cere cel ce vinde si pleaca din imobil nu cel ce vine.Asta intrebam cum poate fii obligat noul proprietar sa prezinte actul de proprietate si actul de identitate. Am rugat politia sa ne ajute. Raspunsul lor a fost ca lucrul asta nu mai intra in atributiile lor.Legea nu se aplicain RO.Un BEJ a scos la licitatie ap.O persoana si l-a adjudecat ,iar in noua instiintare de la cadastru pe care a primit-o nu mai figura si asociatia noastra cu cei 2000 ron datorati,desi noi am facut notificarea la cadastru,iar in vechea instiintare noi apaream cu datoria.Cum sa dai in judecata pt o datorie de pina in 2000lei chiar daca a depasit de putin 3luni.Daca toate asoc ar da in judecata am sufoca instantele si am cheltui mai mult. Apoi suntem o asociatie mare cu 140 ap ,cum sa-i stii pe toti,mai ales ca multe ap sunt inchiriate la tineri,imobilul fiind in buricul Bucurestiului
In momentul in care vinde ap cere adeverinta de la asociatie ca nu are datorii (trebuie la notar dar deja unii notari nu o mai cer).Cel care a cumparat nu cere nimicde la asociatie asa ca nutrebuie sa aduca copii acte.Presedintele asoc e si el un simplu proprietar,nu are nici-o calitate in plus,poate cere acte dar nu e obligatoriu sa le si primeasca ca un politist. In atributiile politiei nu mai intra controlul la usa blocului.Vine la casa omului numai daca a comis o faradelege. La simpla sesizare ca propr respectiv nu da acte nu vine nimeni
Cum poate adm blocului sa oblige un proprietar care nu doreste sa faca parte din asoc sa dea copii dupa acte proprietate,daca el nu vrea?Singurul mod e instanta,dar acolo ei cer acte identitate ale paratilor. Asa si cu cartea de imobil. Nu mai intra in obligatia politiei sa verifice locatarii daca ei nu fac nimic.Am cerut asta politiei si ala a fost raspunsul lor.Cum pot eu un simplu locatar sa cer copii acte proprietate si cum sa fac eu benevol treaba politiei
Cota indiviza era calculata din 1961 (de cind e blocul).De la infintarea asociatiei proprietarii sau schimbat la fiecare ap de 2-3 ori sau chiar mai mult deci tabelul initial nu mai are nici-o valabilitate. Carti de imobil nu exista. Au fost din anul 1961. Dupa revolutie sau pierdut (blocul fiind in apropierea fostului CC al PCR).Politia nu a mai adus altele si nu sa ocupat de acest lucru.
Din 1990 nu mai exista carti de imobil.Ce lege obliga pe un proprietar sa-ti dea copii de pe actele de proprietate?(cu CNP asa cum cere judecatoria) El poate nici nu doreste sa se inscrie in asociatie.Il putem obliga sa faca parte din asociatie daca nu vrea?
In asociatia noastra un proprietar sa zicem A ,a dobindit un ap prin cumparare cu credit bancar(mai mare de 25000 euro). Dupa un timp a acumulat datorii la asociatie de 2000ron.A plecat in strainatate ,nu a mai platit datoria la banca. Asociatia a notificat la cadastru ipoteca pentru datoria de 2000 ron.Banca a scos ap la vinzare iar cetateanul B a adjudecat ap pentru 91000 ron (mai putin decit a dat banca credit lui A pt ap). Asociatia nu cunoaste decit numele lui A, nici un alt element de identificare.Instiintarea lui B de la cadastru nu mai contine mentiunea datoriei catre asociatie. CUM POATE ASOCIATIA sa RECISTIGE cei 2000 ron datorati de A? Multumesc