Am dat in arenda un hectar teren agricol,si am optat ptr.plata arendei in natura.Arendasul,nu-mi echivaleaza produsele in lei-pe baza pretului minim al produselor ,stabilit de C.J-Prahova,ci face simplu:ai de primit 800kg. produse ca drept de arenda,inmulteste cu 16%(imp.venit)+ 5,5% CASS= 21,5% DIN CANTITATE DE PRODUSE la care ai dreptul.Simplu,iar lui ii creste profitul -desi valoarea arendei nu e nici jumatate din subventia pe care o primeste ptr. terenul meu????
Multumesc ptr. raspuns.Dar,...cu tot respectul:acelasi art. 72 din codul fiscal,nu face nicio distinctie intre lucrarea terenului in arenda,sau personal! Legea respectiva,spune CLAR si PRECIS: sunt scutite de plata imp. pe venitul agricol terenurile in suprafata de PANA LA 2ha!
De ce interpretam?Ca platesc personal,sau mi se retine la sursa,e acelasi lucru: sunt impozitat,in conditiile in care LEGEA spune NU! Chiar daca ar trebui sa fiu impozitat:faceam referire,in prima intrebare: impozitarea se face PE NORMA DE VENIT(199 lei/ha),stabilita de Directia Regionala a Finantelor Publice Judetene, iar nu pe VENITUL REALIZAT(recte ,ex. 4000 gk grau la ha!-de ex.).As fi dorit o precizare si pe aceasta intrebare!Si ma bazez pe faptul ca raspunsurile dvs. sunt bine documentate,ca moderator(nu ca participant la forum-unde imi dau si eu cu parerea,desi nu stiu prea multe),si pe baza lor pot cere o actiune in instanta,nu?Inca odata,cu multumiri, Neatitu
Sunt proprietarul unui teren agricol,in suprafata de un hectar.Arendat unei societati din localitate.Arendasul,retine la sursa,un impozit de 16%+5,5%(CASS),din VENITUL REALIZAT-nu din NORMA DE VENIT(stabilita de DIRECTIA REGIONALA a finantelor publice,stabilita de fiecare judet in parte! Art. 72,Cod Fiscal,spune ca,,sunt scutite de la plata impozitului pe venitul din agricultura proprietatile cu suprafete de PANA LA 2 ha!Cine greseste ? Multumiri.
Regret,titlul mesajului postat de mine inițial,era: MONOPOL?Ptr. că eu cred că și impunerea unor servicii și a prețurilor lor,nu-mi dau voie să aleg o altă firmă,cu prețuri mai mici! Asta era ideea! Dacă cineva modifică titlul,e normal sa apară neințelegeri,nu?
Stimate domn, dta.ințelegi ce citești? Eu vorbesc de VERIFICAREA-obligatorie ,din 2 in 2 ani- INSTALAȚIEI DE GAZE ȘI A CONSUMATORILOR CASNICI ,din gospodăria mea,care imi aparțin,nu de SURSA de proveniență a gazului!Nu-mi permite distribuitorul să fac această verificare cu altă firmă. DOAR ei ,și cu prețurile lor!
In urmă cu doi ani,bucurie mare: m-am racordat la gaze naturale! La implinirea a doi ani: verificare obligatorie instalație gaze,plus 2 consumatori( aragaz și centrală termică. Solicit oferte de la 10 firme autorizate ANRE( 7 din Prahova-locul de consum, + 3 din Bucuresti). Răspuns șablon de la TOATE 10:Nu putem taspunde solicitării dvs.,deoarece DISTRIBUITORUL DE GAZE din zonă,nu ne permite accesul la instalații și Fișe de evidență,fiind zona lor!! Ca atare: NU NE BĂGĂM! Faceți dvs.,imi spun ei ,petiții la ANRE,etc. etc.,deoarece ce se intămplă E O MIZERIE! (Citat). Am făcut,dar bănuiți finalul petițiilor,nu? NIMIC!!!
NOTĂ
1. Preț servicii Distribuitor gaze zonă: 50 ml. teavă(x 1,2 lei/ml)=60 lei + 2 locuri de consum x 25 lei/loc=50 lei, ------------------ Total 110 lei!!
2. Preț mediu alte firme,aceleasi operații: ------------------- Total : 80 lei!!