avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate neatitu

Activitate neatitu

Am dat in arenda un hectar teren agricol,si am optat ptr.plata arendei in natura.Arendasul,nu-mi echivaleaza produsele in lei-pe baza pretului minim al produselor ,stabilit de C.J-Prahova,ci face simplu:ai de primit 800kg. produse ca drept de arenda,inmulteste cu 16%(imp.venit)+ 5,5% CASS= 21,5% DIN CANTITATE DE PRODUSE la care ai dreptul.Simplu,iar lui ii creste profitul -desi valoarea arendei nu e nici jumatate din subventia pe care o primeste ptr. terenul meu????
Răspuns la discuția Impozit pe venitul agricol
Multumesc ptr. raspuns.Dar,...cu tot respectul:acelasi art. 72 din codul fiscal,nu face nicio distinctie intre lucrarea terenului in arenda,sau personal! Legea respectiva,spune CLAR si PRECIS: sunt scutite de plata imp. pe venitul agricol terenurile in suprafata de PANA LA 2ha!
De ce interpretam?Ca platesc personal,sau mi se retine la sursa,e acelasi lucru: sunt impozitat,in conditiile in care LEGEA spune NU! Chiar daca ar trebui sa fiu impozitat:faceam referire,in prima intrebare: impozitarea se face PE NORMA DE VENIT(199 lei/ha),stabilita de Directia Regionala a Finantelor Publice Judetene, iar nu pe VENITUL REALIZAT(recte ,ex. 4000 gk grau la ha!-de ex.).As fi dorit o precizare si pe aceasta intrebare!Si ma bazez pe faptul ca raspunsurile dvs. sunt bine documentate,ca moderator(nu ca participant la forum-unde imi dau si eu cu parerea,desi nu stiu prea multe),si pe baza lor pot cere o actiune in instanta,nu?Inca odata,cu multumiri, Neatitu
Sunt proprietarul unui teren agricol,in suprafata de un hectar.Arendat unei societati din localitate.Arendasul,retine la sursa,un impozit de 16%+5,5%(CASS),din VENITUL REALIZAT-nu din NORMA DE VENIT(stabilita de DIRECTIA REGIONALA a finantelor publice,stabilita de fiecare judet in parte! Art. 72,Cod Fiscal,spune ca,,sunt scutite de la plata impozitului pe venitul din agricultura proprietatile cu suprafete de PANA LA 2 ha!Cine greseste ? Multumiri.
Răspuns la discuția Monopol pentru racordarea la gaze
Regret,titlul mesajului postat de mine inițial,era: MONOPOL?Ptr. că eu cred că și impunerea unor servicii și a prețurilor lor,nu-mi dau voie să aleg o altă firmă,cu prețuri mai mici! Asta era ideea! Dacă cineva modifică titlul,e normal sa apară neințelegeri,nu?
Răspuns la discuția Monopol pentru racordarea la gaze
Stimate domn, dta.ințelegi ce citești? Eu vorbesc de VERIFICAREA-obligatorie ,din 2 in 2 ani- INSTALAȚIEI DE GAZE ȘI A CONSUMATORILOR CASNICI ,din gospodăria mea,care imi aparțin,nu de SURSA de proveniență a gazului!Nu-mi permite distribuitorul să fac această verificare cu altă firmă. DOAR ei ,și cu prețurile lor!
In urmă cu doi ani,bucurie mare: m-am racordat la gaze naturale! La implinirea a doi ani: verificare obligatorie instalație gaze,plus 2 consumatori( aragaz și centrală termică. Solicit oferte de la 10 firme autorizate ANRE( 7 din Prahova-locul de consum, + 3 din Bucuresti). Răspuns șablon de la TOATE 10:Nu putem taspunde solicitării dvs.,deoarece DISTRIBUITORUL DE GAZE din zonă,nu ne permite accesul la instalații și Fișe de evidență,fiind zona lor!! Ca atare: NU NE BĂGĂM! Faceți dvs.,imi spun ei ,petiții la ANRE,etc. etc.,deoarece ce se intămplă E O MIZERIE! (Citat). Am făcut,dar bănuiți finalul petițiilor,nu? NIMIC!!!
NOTĂ
1. Preț servicii Distribuitor gaze zonă: 50 ml. teavă(x 1,2 lei/ml)=60 lei + 2 locuri de consum x 25 lei/loc=50 lei, ------------------ Total 110 lei!!
2. Preț mediu alte firme,aceleasi operații: ------------------- Total : 80 lei!!