avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Monopol pentru racordarea la gaze
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Monopol pentru racordarea la gaze

In urmă cu doi ani,bucurie mare: m-am racordat la gaze naturale! La implinirea a doi ani: verificare obligatorie instalație gaze,plus 2 consumatori( aragaz și centrală termică. Solicit oferte de la 10 firme autorizate ANRE( 7 din Prahova-locul de consum, + 3 din Bucuresti). Răspuns șablon de la TOATE 10:Nu putem taspunde solicitării dvs.,deoarece DISTRIBUITORUL DE GAZE din zonă,nu ne permite accesul la instalații și Fișe de evidență,fiind zona lor!! Ca atare: NU NE BĂGĂM! Faceți dvs.,imi spun ei ,petiții la ANRE,etc. etc.,deoarece ce se intămplă E O MIZERIE! (Citat). Am făcut,dar bănuiți finalul petițiilor,nu? NIMIC!!!
NOTĂ
1. Preț servicii Distribuitor gaze zonă: 50 ml. teavă(x 1,2 lei/ml)=60 lei + 2 locuri de consum x 25 lei/loc=50 lei, ------------------ Total 110 lei!!
2. Preț mediu alte firme,aceleasi operații: ------------------- Total : 80 lei!!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:07, 22 Ianuarie 2015
Daca gazul va vine prin teava unora, nu aveti cum primi gaz de la altii.Inteleg ca dvs ati platit o bucata de teava , dar nu pe toata, ce e in continuarea celor 50 m, apartine furnizorului dvs, eu asa inteleg.
Stimate domn, dta.ințelegi ce citești? Eu vorbesc de VERIFICAREA-obligatorie ,din 2 in 2 ani- INSTALAȚIEI DE GAZE ȘI A CONSUMATORILOR CASNICI ,din gospodăria mea,care imi aparțin,nu de SURSA de proveniență a gazului!Nu-mi permite distribuitorul să fac această verificare cu altă firmă. DOAR ei ,și cu prețurile lor!
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
neatitu, utilizator
În titlu scrieți de monopol racordare asa ca e oarecum firesc sa presupun ca vreți sa va schimbați furnizorul ca sa aveți și costuri cu verificarea mai mici. Nici n-am banuit măcar ca vreți ca alte firme sa verifice instalatia altuia.
Regret,titlul mesajului postat de mine inițial,era: MONOPOL?Ptr. că eu cred că și impunerea unor servicii și a prețurilor lor,nu-mi dau voie să aleg o altă firmă,cu prețuri mai mici! Asta era ideea! Dacă cineva modifică titlul,e normal sa apară neințelegeri,nu?
:offtopic:
Nu cred ca e cazul sa va suparati chiar atat de rau pe cine a vrut sa faca titlul mai explicit. Ideal era sa repetati intrebarea la sfarsitul expunerii si frumos era sa fiti politicos cand ati continuat dialogul pentru ca nu e nimeni obligat sa va raspunda.
Firesc este ca intrebarile sa se puna in mesajul initial; asta ajuta la intelegerea problemei celui ce doreste sa afle cel care l-a deschis. Nici titlul Monopol? nu era prea descriptiv.

PS: Nu eu l-am modificat, rostul mesajului meu este acela de a va ruga sa vorbiti cu noi asa cum v-ar placea sa vi se vorbeasca dumneavoastra. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc intr-un apartament care are montat o centrala termica ... burebista12 burebista12 locuiesc intr-un apartament care are montat o centrala termica pe gaz. sunt decuplat de la reteaua comuna de gaz. prin bucatarie trece coloana de gaz care are ... (vezi toată discuția)