In urmă cu doi ani,bucurie mare: m-am racordat la gaze naturale! La implinirea a doi ani: verificare obligatorie instalație gaze,plus 2 consumatori( aragaz și centrală termică. Solicit oferte de la 10 firme autorizate ANRE( 7 din Prahova-locul de consum, + 3 din Bucuresti). Răspuns șablon de la TOATE 10:Nu putem taspunde solicitării dvs.,deoarece DISTRIBUITORUL DE GAZE din zonă,nu ne permite accesul la instalații și Fișe de evidență,fiind zona lor!! Ca atare: NU NE BĂGĂM! Faceți dvs.,imi spun ei ,petiții la ANRE,etc. etc.,deoarece ce se intămplă E O MIZERIE! (Citat). Am făcut,dar bănuiți finalul petițiilor,nu? NIMIC!!!
NOTĂ
1. Preț servicii Distribuitor gaze zonă: 50 ml. teavă(x 1,2 lei/ml)=60 lei + 2 locuri de consum x 25 lei/loc=50 lei, ------------------ Total 110 lei!!
2. Preț mediu alte firme,aceleasi operații: ------------------- Total : 80 lei!!
Daca gazul va vine prin teava unora, nu aveti cum primi gaz de la altii.Inteleg ca dvs ati platit o bucata de teava , dar nu pe toata, ce e in continuarea celor 50 m, apartine furnizorului dvs, eu asa inteleg.
Stimate domn, dta.ințelegi ce citești? Eu vorbesc de VERIFICAREA-obligatorie ,din 2 in 2 ani- INSTALAȚIEI DE GAZE ȘI A CONSUMATORILOR CASNICI ,din gospodăria mea,care imi aparțin,nu de SURSA de proveniență a gazului!Nu-mi permite distribuitorul să fac această verificare cu altă firmă. DOAR ei ,și cu prețurile lor!
În titlu scrieți de monopol racordare asa ca e oarecum firesc sa presupun ca vreți sa va schimbați furnizorul ca sa aveți și costuri cu verificarea mai mici. Nici n-am banuit măcar ca vreți ca alte firme sa verifice instalatia altuia.
Regret,titlul mesajului postat de mine inițial,era: MONOPOL?Ptr. că eu cred că și impunerea unor servicii și a prețurilor lor,nu-mi dau voie să aleg o altă firmă,cu prețuri mai mici! Asta era ideea! Dacă cineva modifică titlul,e normal sa apară neințelegeri,nu?
:offtopic:
Nu cred ca e cazul sa va suparati chiar atat de rau pe cine a vrut sa faca titlul mai explicit. Ideal era sa repetati intrebarea la sfarsitul expunerii si frumos era sa fiti politicos cand ati continuat dialogul pentru ca nu e nimeni obligat sa va raspunda.
Firesc este ca intrebarile sa se puna in mesajul initial; asta ajuta la intelegerea problemei celui ce doreste sa afle cel care l-a deschis. Nici titlul Monopol? nu era prea descriptiv.
PS: Nu eu l-am modificat, rostul mesajului meu este acela de a va ruga sa vorbiti cu noi asa cum v-ar placea sa vi se vorbeasca dumneavoastra. Multumesc.